< < İş Bırakma Eylemi 2. Gününde

 

Maltepe Belediyesi'nde 3 işçinin işten atılması üzerine Temizlik Birimleri işçilerinin Aydınevler şantiyesinde iş bırakma eylemi ikinci gününde.

İSTANBUL - Maltepe Belediyesi'nde sorunlar büyümeye devam ediyor. Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube ile 18 Kasım 2019 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesi şartlarının yerine getirilmemesi nedeniyle sorunlar devam ederken sendikanın şube yöneticisi Alkan  Okuducu işten atıldı. 

Alkan Okuducu, 7 Ekim'de Maltepe Belediyesi önünde oturma eylemine başladı.

Okuducu'nun eylemi sürerken, dün de ikisi sendikanın iş yeri baştemsilcisi Ali Sönmez, sendika temsilci Serkan Bal ve Yüksel Kahraman, işten atılan arkadaşlarına destek verdikleri için dün işten atıldı.

Bunun üzerine Maltepe Belediyesi Temizlik Birimleri işçileri iş bırakarak Aydınevler şantiyesine kapandı.

Dün öğleden sonra başlayan işten atmaları öğrenen işçiler araçlarla gruplar halinde şantiye gelmeye devam etti.

Akşam saatlerinde ise işçiler polis saldırısına uğradı.

Polis kalkanlarla ve yoğun plastik mermi kullanarak işçileri şantiyeden çıkarmaya çalıştı fakat işçiler kararlı bir şekilde karşı koydu. Yaşanan saldırı sırasında 3 işçi gözaltına alındı. İşçiler gece boyunca şantiyeye terk etmedi.

Gözaltına alınan 3 işçi ise gece 03.00 sırlarında serbest bırakıldı. İşçiler hemen yine Aydınevler şantiyesine döndüler.

Maltepe Belediyesi Temizlik Birimleri işçilerinin iş bırakma eylemi ikinci gününde devam ediyor.

İşçiler, işten atılan 4 işçinin işe iade edilmesini ve toplu iş sözleşmesi şartlarının yerine getirilmesini istiyor.

İşçiler işten atılan arkadaşları işe iade edilmedikçe işbaşı yapmayacaklarını belirtiyor.

Maltepe Belediye yönetimi ile Pazartesi günü bir görüşme yapılacak. İşçiler eylemi hafta sonu sürdürecek ve görüşme sonucuna göre tavır belirleyecek.

Eylemi süren işçilere Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyesi Ataşehir Belediyesi işçileri ve HDP milletvekili Musa Piroğlu desteğe geldi. 

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.