“Bu Ücretlerle, Bu Vergilerle Geçinemiyoruz”

DİSK, “Bu Ücretlerle, Bu Vergilerle Geçinemiyoruz! Ücretlerimiz Artsın, Vergi Yükümüz Azalsın!” pankartı açarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

24 Ekim Perşembe günü Tophanede bir araya gelen DİSK üyeleri adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu basın açıklamasını okudu.

“Bizler krizle boğuşuyoruz, çarşı pazarda fiyatlar uçuyor, Ekonomi Bakanı çıkıp ‘enflasyon düştü’ diyor. Gelir dağılımı bozuluyor. En tepedeki %1 tüm gelirin ¼ ini alıyor. Türkiye, OECD ülkeleri içinde, Meksika ve bugün emekçilerin ayağa kalkışına sahne olan Şili’nin ardından gelir dağılımının en bozuk olduğu üçüncü ülke olarak zirveye oynuyor... Yıllardır ‘ekonomi büyüdü’ diye övünenler, büyümeden payımızı bize verdiler mi, vermediler. Vermedikleri için eşitsizlik arttı. Ücretlerimizi sürekli aşağı çekmenin yollarını arıyorlar. Biz işçi sınıfı olarak sefalet politikalarını kabul etmiyoruz. Bu ülkede her şeyi biz üretiyoruz. Ürettiğimiz her şeyin hakça paylaşılmasını istiyoruz. Ülkemizde 10 milyon işçi asgari ücret altı ve asgari ücretin %10 üstünde bir ücret almaktadır. Asgari ücret bu ülkedeki ücretleri belirleyen en önemli göstergedir.

2020 yılında bütçe görüşmelere var. Bu ülkede verginin ¾ ünü işçiler ödüyor. Vergiyi zaten taban öderken ekonomi bakanı çıkıp vergiyi tabana yayacağız diyor” diyen Arzu Çerkezoğlu, önümüzdeki dönem başlatacakları “İnsanca Ücret, Vergide Adalet” mücadelesinin startını buradan verdiklerini söyledi.

Basın açıklaması, “Zamlara dur demek için, insanca yaşanacak bir ücret için, vergide adalet için, örgütlü örgütsüz tüm işçileri, tüm emekçileri, emeklileri, işsizleri, gençleri, kadınları DİSK’in mücadelesine güç vermeye çağırıyoruz” denilerek sonlandırıldı.