4 Ekim günü Çorlu ve Çerkezköy'de gözaltına alınan 17 Dev Tekstil yönetici ve üyelerinden 7'si tutuklandı, 8 kişi ise denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

Çorlu ve Tekirdağ'a 4 Ekim'de Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası'nın sendika Temsilciliği, yönetici ve üyelerinin evlerine polis baskını yapılarak 17 kişi gözaltına alınmıştı.

4 gün süren gözaltı süreci 4 gün daha uzatılan sendika yönetici ve üyeleri 8 günün sonunda uzun saatler bekletildikten sonra mahkemeye çıkarıldı. Sendika yönetici ve üyelerinden 7 kişi "örgüt üyesi oldukları" gerekçesiyle tutuklanırken, 8 kişi ise denetimli serbestlik şartıyla bırakıldı.

Sendikanın Bağımsız Kadın Birliği’nin Trakya bölgesinde yürüttüğü faaliyetler gösterildi. Sendikanın gerçekleştirdiği piknik, 1 Mayıs mitingine katılım, 8 Mart mitingine katılım, çeşitli yayın evlerinden çıkmış Kültür Bakanlığı bandrollü, kitapları bulundurmak, eşinden şiddet görmüş kadınlara yardım amaçlı kermes vb. yapmak yasadışı örgüt faaliyeti olarak gösterildi.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası'nın yaptığı açıklamada "Sendikamıza ve devrimci işçilere karşı hiçbir “hukuki” dayanak olamadan gerçekleştirilen keyfi tutuklama saldırısı karşısında dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz!" denildi.