< ODTÜ Mezunlar Derneği Çalışanları iş Bıraktı

ODTÜ Mezunlar Derneği'nde çalışan Tez Koop İş Sendikası üyeleri maaşlarını alamadıkları için 1 günlük iş bırakma eylemi yapıyor.  

ANKARA - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği çalışanları, maaşlarını alamadıklarını belirterek çalışmama haklarını kullandı ve bugün 1 günlük iş bırakma eylemine başladı.

Tez Koop İş Sendikası Ankara Şube Başkanlığı, eyleme ilişkin yazılı bir açıklamada bulunarak dernek çalışanlarının taleplerini duyurdu.  Açıklamada sendika üyesi olan ODTÜ Mezunları Derneği çalışanlarının üyelerinin aylık ücretlerinin gecikmeli ya da 2 ayrı taksit şeklinde ödendiğini ve 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak Toplu İş ifade edildi.

Geçen bir yıl içerisinde sendika ve üyelerinin dernek yetkilileri ile yapmış olduğu toplantılarda bir neticeye varılamadığı ve sorunun giderek derinleştiği belirtilen açıklamada "Sendikamız ve üyelerimiz şüphesiz ODTÜ Mezunları Derneği’nin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazın bilincindedir.  Ancak, ülkemizde yaşanan hayat pahalılığı, geçim sıkıntıları ile ücretlerin zamanında, tam olarak alınamamasının yarattığı sıkıntılar üyelerimiz açısından sürdürülemez hale gelmiştir

Bu nedenle İş Kanunu’nun 34’üncü maddesinde yer alan hükmünü üyelerimizin kararı doğrultusunda bir gün çalışmama olarak uyarı niteliğinde uygulamaya koyuyoruz. Sendika ve üyelerimiz olarak, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması doğrultusunda dernek yönetimini ve dernek üyelerini göreve çağırıyoruz” denildi.