Setur Depo sendikalı olan işçiyi işten attı. DGD-SEN üyeleri, işten atılan işçinin geri alınması ve sendikanın tanınması için Setur Depo önünde eylem yaptı.

İSTANBUL – Setur Depo İstabul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Setur Depo’ya bağlı olarak faaliyet yürüten taşeron firma ISS, sendikalı olan işçiyi işten attı.

Yurtdışından gelen ürünlerin depolanmasını ve dağıtımını yapan Setur Depo ve ona bağlı olarak iş yapan taşeron firma ISS’de Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası(DGD-SEN) sendikal çalışma başlattı. Çalışanların önemli bir kısmına ulaşan sendikanın faaliyetlerinden rahatsız olan ISS firması DGD-SEN üyesi olan işçilerden Muhammed Aydemir’i 19 Temmuz günü işten attı.

ISS firmasında beş buçuk aydır çalışmakta olan Aydemir’in işten atılmasına gerekçe olarak da ‘firmanın daralma nedeniyle personel ihtiyacının kalmaması” olarak gösterildi.

DGD-SEN bugün Setur Depo önünde bir eylem gerçekleştirerek üyeleri olan depo işçisi Muhammet Aymedir’in işe iadesini ve işçilerin sendikal haklarına saygı duyulmasını istedi.

Eylemde konuşan DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, Setur Depo ve ISS firmasında işçilerin yoğun bir tempoda çalıştırıldıklarını ücretlerini ve mesailerini düzenli alamadıklarını, izinlerini düzenli kullanamadıklarını ve sürekli fazla mesaiye zorlandıklarını belirterek, “Bizler işimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Fakat bizden daha fazla çalışmamız isteniyor. Gelen malları indirip yüklüyoruz, mesaimiz bitiyor fakat çoğu zaman bizden saat 18.00’den sonra da çalışmamız isteniyor.” dedi.

ISS firmasında işten çıkarılan Muhammet Aydemir’in sendikalı olduğu için işten çıkarıldığını belirten Bostancı, “Arkadaşımızın işe geri alınmasını ve sendikal haklarımızın tanınmasını istiyoruz” dedi.

Setur Depo’da ve ISS firmasında üyelerinin bulunduğunu ve buradaki hak gasplarından Setur Depo’nun sorumlu olduğunu hatırlatan Bostancı “Arkadaşımız işine geri dönünceye kadar ve sendikal haklarımız tanıncaya kadar Setur’un bulunduğu her yerde sesimizi duyuracağız” dedi.

Setur Depo ve ISS çalışanlarına da seslenen Bostancı, “Sendikalı olmanın anayasal ve yasal hakları olduğunu, depo çalışanı işçilerin aşırı iş yükü altında ve fazla mesailerle çalıştırılmaya karşı, ücretlerini düzenli alabilmek, izinlerini kullanabilmek için sendikalı olduklarını belirterek, sendikalı işçilerin baskılara boyun eğmemeleri sendikasız işçilerin ise DGD-SEN üyesi olmaları ve bu haklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.