< < Sistema İşçilerinin Eylemi 2. Gününde...

 

Sistema Teknolojik Yapı bünyesinde çalışan 20 işçinin firmanın üç ayrı ofisi önünde dün başlayan eylemi bugün de devam ediyor.

İSTANBUL - Sistema Teknolojik Yapı bünyesinde çalışan 20 inşaat işçisinin dün başlattığı eylem bugün de üç ayrı adreste devam ediyor.

Sistema Teknolojik Yapı bünyesinde çalışan ve İnşaat İşçileri Sendikası üyesi olan işçilerin maaşları ve tazminatlarının ödenmemesi üzerine dün başlattıkları eylem bugün de üç ayrı yerde devam ediyor.

Ana firma olan Sistema Teknolojik Yapı ile işçilerin ücret ve tazminatlarının ödenmesi konusunda yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamadığı için eyleme geçtiklerini belirten İnşaat İşçileri Sendikası, işçilerin ana firma tarafından pek çok yerde çalıştırıldığını fakat ücretleri ve tazminatlarının ödenmesi konusunda oyalama yoluna gittiğini belirterek işçilerin ücret ve tazminatlları ödeninceye kadar dört ayrı yerde başladıkları eylemi sürdüreceklerini belirtti.

Sistema Teknolojik Yapı bünyesinde ücret ve tazminatlarını alamayan 20 işçinin eylemi bugün de Sistema Teknolojik Yapı, Sanofi İlaç. İş Kule KFMG firması ve Garanti Bankası Merkez binası önünde sürüyor.

Sistema’nın “Eylemleri bitirin tüm alacaklarınızı hesabınıza yatıralım”teklifinin oyalam taktiği olduğunu belirten İnşaat İşçileri Sendikası bugün de dört ayrı noktada pankartlarını açarak ve Sistema’nın hak gasplarını teşhir ediyor.

İşçiler yağmurlu havaya rağmen 4 Levent’te Sistema Teknolojik Yapı önü Nispetiye Caddesi Birlik Sokak No:29), Sanofi İlaç (Büyükdere caddesi Büyükdere Plaza 193) ve KFMG firması, (Türkiye İş Bankası İş Kule önü), Garanti Bankası Merkez Binası olmak üzere dört ayrı yerde eyleme devam ediyor.