Zeytinburnu Belediyesi'nden KHK ile işten atılan Kenan Güngördü 50O'üncü gününe girerken 10 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00'de Zeytinburnu Adliye Meydanı'na çağırıyor.

"Güç verin! Destek olun!.. Ya birlik olacağız ya bir bir öleceğiz! 500 gündür kararlı ve onurlu bir direniş yürütülüyor bu meydanda..." diyen Güngördü, kimsenin güvende olmadığını, herkese bir gün sıra gelip kıyılacağını belirterek "Bu süreci canıyla, Emeğiyle onuzlayan bizleriz. Ben/Sen ve Biz/Siz.. Belki ben işimi geri alamam ama tarihe de boyun eğmiş, diz çökmüş, ses çıkarmamış biri olarak geçmem. Bu da büyük bir onurdur. Çünkü bu süreçte aslında hepimiz sessiz kalmanın bedelini ödüyoruz!" diyerek tüm emekçileri, KHK zulmüne karşı basın açıklamasında bir arada olmaya çağırıyor.

"Kararlılık Dayanışmayı Getirdi"

"Gün birlik günüdür diyen Kenan Güngördü, işine son verildikten sonra başlattığı direniş ve yarattığı kamuoyu ile şaşkına dönen belediye yönetimi ve AKP'li yöneticiler kendi aralarında bunu tartışır hale geldiklerini belirterek "Haklılık beraberinde kararlılık getiriyor. Kararlılık ise dayanışma getirdi" dedi.

 

"Onlar da Görüyor İsyan Meşalesini"

Eyleminin sadece bir işçi direnişinden çıkıp kamuoyuna malolduğunu, günden güne büyüdüğünü gördüklerini belirten Güngördü, "Onlarda görüyor isyan meşalesini Türkiye ve dünya ezilenlerine elden ele taşıdığımı. Onlarda görüyor ve biliyor halk desteğinin büyüdüğünü. Yani dostlar; hep birlikte çok şey yaptık. Siz olmadan ben neyim ki ? Gün geldi yanımda oldunuz, gün geldi paylaşım v.b yöntemlerle sesimi duyurdunuz gün geldi kim elinden ne geldiyse yaptı... Yani her şeyi birlikte yapınca bu aşamaya geldi" diyerek dayanışmaya vurgu yaptı

 

"O Kıvılcımı Bir An Evvel Çakmamız Gerekiyor"

Sorunun sadece kendisi olmadığını ve soruna bütünlüklü bakmak gerektiğini ifade eden Güngördü, "Bu kıskaçtan çıkmanın tek yolu her direnişi kendi direnişimiz olarak sahiplenmektir. Milyonlarca insan hazır ve bir kıvılcımı bekliyor. Kim çakacak o kıvılcımı ? O kahraman kim bilmiyorum ama AKP kime saldıracağını çok iyi biliyor. Onun içinde o kıvılcımı bir an evvel birimizin çakması gerek" diyor.

 

500. GÜN BASIN AÇIKLAMASI

10 Ağustos 2019 Cumartesi

Saat 17.00

Zeytinburnu Adliye Meydanı