< < İşçilerin Üzerine Araba Sürüldü

Tuzla’da bulunan Prokom Kompansatör'de devam eden sendika düşmanı tutuma karşı  fabrikada örgütlü olan Deriteks Sendikası üyeleri işçilere destek ve Prokom Kompansatör'ün tutumunu protesto için yürüyüş yaptı.

İSTANBUL - Tuzla Erdem Sanayi sitesinde bulunan Prokom’da Deriteks’te örgütlenmeleri in ardından işten atılan işçilere aynı bölgede sendikaya üye diğer işyerlerindeki işçiler ve Deriteks Tuzla şube yönetimi dayanışma ziyaretinde bulundu.

Erdem Sanayi girişinde toplanan işçiler, buradan sloganlarla fabrika önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında “Birli, mücadele, zafer”, “Prokom işçisi yalnız değildir”, “Sendika haktır, işten atmak suçtur” sloganları atılırken, yürüyüş sırasında fabrikaya ait bir araç işçilerin üzerine sürüldü. İşçiler üzerletine yürümesine tepki gösterdi ve  yürüyüş  kısa bir gerginlik yaşandı.

Yürüyüşün ardından fabrika önünde açıklama yapan Deriteks Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ayhan Yanılmaz “Anayasal haklarını kullanarak sendikalı olan işçi arkadaşlarımız her geçen gün daha çok baskı görmektedir. İşten atmalar yetmiyormuş gibi, diğer arkadaşlarımız odalara çekilerek patron tarafından sorgulanıyor, evlerine ulaşmak için kullandıkları servislerin ellerinden alınacağı ile tehdit ediliyor. Buradan Prokom patronunu, işçilerin iradesine saygı duymaya ve sendikamızla muhatap olmaya çağırıyoruz” dedi.

İşçiler Prokom patronunun işçileri tek tek odaya alarak sorguya çektiğini ve sendikadan istifa etmeye zorladığını, işten atmalarla tehdit edildiklerini aktardı. Prokom patronunun işçilere "bölücüsün" diyerek hakaret ettiğini ve "bu fabrikaya asla sendika sokmayacağım" diyerek sendikaya üye işçileri işten attığını belirtti.

 

İşçiler Prokomeriteks üyesi işçiler Prokom Kompansatör patronunun sendika düşmanı tutumuna karşı mücadele edeceklerini söyledi.