Özsüt işçileri aylardır alamadıkları maaşları ve yemek ücretleri için yaptıkları eylemler sonucu 20 işçiden 16'sının alacakları ödenmişti. Özsüt işçileri bugün Kadıköy Şubesi'nde çalışmış olan iki arkadaşlarının alacakları için yine Özsüt önünde eylemdeydi. 

İSTANBUL - Ödenmeyen maaşları, yemek ücretleri, mesai ve  tazminatlarının ödeneceği sözü verilen Özsüt işçileri, iki arkadaşlarının alacaklarının ödenmemesi üzerine yeniden eyleme başladı.

Özsüt İşçileri Yine Yeniden Eylemde... 

Özsüt kurumsal markasıyla faaliyet gösteren STP Gıda Sanayi Ticaret A.Ş firmasında çalışırken maaşları ve yemek ücretleri ödenmeden işten çıkarılan işçiler, verilen sözler yerine getirilmeyince bugün yeniden Özsüt Kadıköy Şubesi önünde eylem yaptı. 

 

Eylem Yapınca Tüm Hakları Ödendi

Maaş ve yemek ücretlerinin ve diğer hakedişleri ödenmeyen Özsüt Emaar Alışveriş Merkezi içindeki şubesinde çalışan Halil Umut Marangoz  3 Temmuz'da  basın açıklaması yaptı. Özsüt'ün işçilerin haklarını gasp ettiğini ve bir çok arkadaşının işten çıkmak zorunda kaldıklarını, bazılarının da tazminatları ödenmeden işten çıkartıldıklarını belirten Özsüt'tün hak gasplarına son vermesini istedi. Eylemin ardından Halil Umut Marangoz'un tüm alacakları yatırıldı.

Gasp Edilen Haklarını Birlikte Eylem Yaparak Aldılar 

Ardından Özsüt'te çalışan diğer işçilerde alacakları için 13 Temmuz'da Özsüt Kadıköy Şubesi önünde eyleme başladı. Her gün bir saatlik eylem yapan işçiler, 16 Temmuz günü saat 14.00'ten 17.00'ye kadar oturma eylemi yaptı.  17 Temmuz günü 18.00’de Özsüt önünde eylem kararı alan işçiler eylem için geldiklerinde arkadaşlarının bir çoğunun alacaklarının ödendiğini, diğerlerinin de ödemelerinin yapılacağı sözü aldıklarını belirttiler. 

 

"Mücadele Ettik Kazandık Ama Üç Nokta Koyuyoruz..." 

İşçiler açıklamayı "Biz birlikte mücadele ettik ve kazandık. Fakat buraya üç nokta koyuyoruz. Bu üç nokta ile tüm hakları gasp edilen arkadaşlarımızın hakları ödeninceye kadar mücadelemizin devam edeceğinin ilanıdır" demişlerdi. 

"Haksızlık Varsa Direniş de Var" 

Özsüt işçileri bugün iki arkadaşlarının maaş ve tazminatları için yine eylemdeydi.  PTT Kadıköy Şubesi önünde toplanarak  “Özsüt’te Hak Gaspına Son” yazılı pankart taşıyan işçiler, yine “Haksızlık Varsa Direniş Var”, “Özsüt Sözünü Tut Hakkımızı Ver”, “Özsüt İşçileri yalnız değildir” sloganları atarak Özsüt Kadıköy Şubesi önüne geldi.  

 

"Yüzden Fazla Şubesi Olan Özsüt'ün İşçilere Ödeyecek 16 Bin Lirası Yokmuş!"   

İşçilerden Halil Umut Marangoz, verilen söze rağmen iki arkadaşlarının maaşları, tazminatları ve yıllık izin paralarının yatırılmadığını belirtti.

Yaptıkları görüşmelerde iki arkadaşlarının en geç Cuma günü yatırılacağı söylenen alacaklarının yatırılmadığını söyleyen Marangoz, “Biz direndiğimiz için haklarımızı aldık. Ama içerde hala çalışan arkadaşlarımızın 3 aydır paraları ödenmiyor. Bugün ki görüşmemizde de çok komik bir diyalog geçti. Özsüt’ün avukatı bize iki arkadaşımızın parasını ödemenin öncellikleri olduğunu ancak ödenecek miktar 16 bin TL olduğunu için şu anda ödeme yapamayacaklarını söyledi” diyerek gelişmeleri aktardı.

 

"Askere Giden Arkadaşlarımız Parasını Alamadı" 

Yine askere giden 2 arkadaşlarının kıdem ve ihbar tazminatlarının yatırılmadığını, 80'e yakın işçinin ise paralarını alamadığını söyleyen Marangoz, tüm arkadaşları haklarını alıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

"Okul Harcımı Yatıramıyorum, Kredi Kartına Faiz Ödüyorum" 

Alacakları ödenmeyen Cansu Sayra Andaç, Özsüt’te iki sene çalıştığını ve 3 aylık maaşı ile birlikte tazminatlarının ödenmediğini söyledi. Alacağı yatırılmadığı için kişisel ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Andaç, “Okul masraflarımı ödeyemiyorum. Mağdur durumdayız. Sürekli kredi kartlarına borçlanıyorum, her gün faiz ödüyorum. Hakkımızı alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

"Başka İşe de Giremiyorum İki Kez Mağdur Ediliyorum"  Alacaklı  işçi Kerem Direnay ise, Özsüt’te 1 yıl çalıştıktan sonra işten çıkartıldığını, 1 aylık maaşının ve kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmediğini söyledi. İşten mobbing uygulanarak çıkarıldığını aktaran Direnay, “Hala kıdem tazminatımın verilmeyeceğini söylüyorlar. Bir seneden fazla çalıştım, yıllık izin param içerde hâlâ. Başka işe de giremiyorum çünkü o zaman buradaki alacaklarım için gidip gelemem. Bu şekilde iki kez mağdur ediliyorum” dedi.

 

"Alacaklarımız Ödeninceye Kadar Mücadeleye Devam"

Özsüt işçileri tüm haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini belirterek tüm emekçilere de işçilerin haklarını gasp eden Özsüt'ü boykot etmeleri çağrısında bulundu.

İşçiler yarın 17.30'da İş Bankası önünden Özsüt Kadıköy Şubesi önüne yürüyeceklerini belirterek eylemi sonlandırdı.