KHK ile ihraç edilen emekçiler Kadıköy Rıhtımda basın açıklaması yaparak 3 yıldır süren KHK zulmünü protesto etti.

İSTANBUL - 20 Temmuz Cumartesi günü saat 17.30 da Kadıköy Rıhtım’ da toplanan İstanbul KHK’lılar Platformu “Ne OHAL Ne Darbe Demokratik Türkiye” yazılı ozalitleriyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Darbenin üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen KHK rejiminin getirdiği haksız ve hukuksuz ihraçlar, açığa almalar, sürgünler, gözaltılar, tutuklamalar tüm dehşeti ile devam ediyor" denildi.

KHK’lıların sadece işlerinden olmakla kalmayıp, SGK kayıtlarına düşülen fişleme kararı ile ya iş bulamadıkları ya da son derece zor şartlarda güvencesiz çalışmak zorunda kaldıkları vurgulanarak "515 bin insana ve yakınına pasaport yasağı getirildi ve bir anda ülke içerisine hapsedildi. …Seçkin bilim insanları 3 yıldır bilimsel kongrelere katılamamaktadır. O kongrelerde başkanlık vs. gibi görevlerini yapamamaktadır" denildi.

OHAL ve KHK’ların sonuçlarını 82 milyon insanın hep birlikte yaşayıp gördünü ve OHAL’in mirası olan uygulamalar devam ederse, tüm toplumca daha ağır ekonomik ve sosyal bedellerle de yüzleşmeye devam edeceğine dikkat çekildi.

Basın açıklaması; “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız, İşimizi Geri İstiyoruz” sloganlarıyla sonlandırıldı.