458. Gününde "İşimi Geri İstiyorum" Diyen Güngördü'ye Başkan Arısoy "Kolay Gelsin" Demekle Yetindi

Zeytinburnu Belediyesi'nde KHK ile işten çıkarılan Kenan Güngördü, Meclis Toplantısı yapılacak bina önüne giderek "İşimi Geri İstiyorum" dedi. AKP'li Başkan Arısoy "Kolay gelsin" deyip geçerken toplantı çıkışında ise AKP'li Meclis üyesi "Evinize götürdüğünüz ekmek haram" diyen Kenan Güngördü'ye "Neden böyle söylüyorsun? Doğru yapmıyorsun" dedi. 

İSTANBUL  - Zeytinburnu Belediyesi'nde sağlık emekçisi olarak çalışırken KHK ile işten atılan Kenan Güngördü, belediye önünde oturma eylemlerine başladı. Bu arada hukuki olarak da mücadele vererek işe iade mahkemesini kazandı.

Fakat AKP'li Zeytinburnu Belediyesi uzun süre mahkeme kararını dikkate almadı. Kenan Güngördü'nün mücadelesindeki kararlılığı sonucu Belediye Yönetimi 'mahkeme kararını uygulayacağını' söyledi. Fakat işlemlerini yapmaya giden Kenan Güngördü 6 dakika sonra "Personel ihtiyacımız yok" denilerek göreve başlatılmadı.

Zeytinburnu Belediyesi önünde 458 gündür işe dönme mücadelesini sürdüren Kenan Güngördü, aynı zamanda grevde, direnişte, eylemde olan tüm işçileri ziyaret ediyor. Zeytinburnu halkıyla görüşüyor, destek olabileceği, yardımcı olabileceği insanlara destek oluyor.

Eylemini sürdürürken gündemdeki gelişmeleri yakından takip ederek eylemini bazen yine işini geri isteyen bir işçiye, bazen doğa ile ilgili bir olaya, bazen dünyadaki bir gelişmeye ithaf ederek sürdürüyor.

Bugün sabah Zeytinburnu Belediyesi'nde Meclis Toplantısı öncesi toplantının yapılacağı bina önüne pankartı ve döviziyle giden Kenan Güngördü "İşimi Geri İstiyorum", "Adalet İstiyorum" diyerek slogan atmaya ve KHK ile ihraç edildiğini ve mahkeme kararı olmasına rağmen 458 gündür haksız ve hukuksuz bir şekilde çalışma hakkının gasp edildiğini anlatmaya başladı.

Kenan Güngördü, toplantıya gelen meclis üyelerine seslendiği eylemi sosyal medya hesabıdan yayınladı.

Meclis toplantısı için gelen AKP'li Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise binaya girerken "İşimi geri istiyorum" diyen Kenan Güngördü'ye elini kaldırıp selamyarak "Kolay gelsin" dedi.

Kenan Güngördü "458 gündür işsizim, adalet uygulanmasını ve bu sorunun çözülmesini istiyorum başkanım" derken Arısoy, duymazdan gelerek yanındaki meclis üyeleriyle birlikte hızla binaya girdi.

Toplantı sonuna kadar bekleyen Kenan Güngördü meclis üyeleri binadan çıkarken de "İşimi Geri İstiyorum" diyerek slogan atmaya ve yaşadığı hukuksuzluğu anlatmaya devam etti.

"Ben 458 gündür işim, ekmeğim için mücadele ediyorum. Haksız ve hukuksuz şekilde işten atıldım. Mahkeme kararı uygulanmıyor. 458 gündür sürdürülen bu haksızlığa hukuksuzluğa sessiz kalarak siz de ortak oluyorsunuz. Çocuklarınıza götürdüğünüz ekmek haramdır" demesi üzerine AKP'li bir meclis üyesi "Neden böyle söylüyorsun? Bu yaptığın hiç doğru değil" diyerek karşı çıkıyor. Kenan Güngördü ise "Ben 458 gündür işsizim bir gün sordunuz mu, bu kadar zamandır ne yiyip içiyorsun diye. Mahkeme kararım var ama uygulanmıyor. Başka ne yapmam gerekiyor? 458 gündür sürdürülen bu adaletsizliği hukuksuzluğu görmezden gelenler de haram yiyorlar. Kazandıkları para haramdır" diyerek yanıtladı.

Meclis üyeleri gidinceye kadar eylemini sürdüren Kenan Güngördü, işine geri dönünceye Belediyedeki tüm sorumluların karşısına çıkacağını, Zeytinburnu'nun her yerini eylem alanına çevireceğini ve işine dönünceye kadar eylemini sürdüreceğini söyledi.