< < Tarım ve Avşar'dan "Kenan Güngördü İşe Alınsın" Yürüyüşü...

Zeytinburnu Belediyesi'nde KHK ile işten atılan Kenan Güngördü'nün işe iadesi talebiyle görme engelli Devrim Tarım ve Kas Hastası ve yazar Derya Avşar dayanışma yürüyüşü yaptı.



İSTANBUL - Zeytinburnu Belediyesi'nde sağlık emekçisi olarak çalışırken güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten atılan ve mahkeme kararına rağmen  işe başlatılmayan Kenan Güngördü 376 gündür eylemde.
Sahaflık yapan görme engelli Devrim Tarım iş yerinin bulunduğu Samatya'dan Marmaray Kazlıçeşme istasyonuna geldi.
Derya Avşar ise Esenyurt'tan Marmaray Kazlıçeşme istasyonuna geldi. Burada kendilerine katılan emek dostlarıyla birlikte Zeytinburnu Belediyesi önünde eylemini sürdüren Kenan Güngördü'nün yanına yürüdüler.
Yürüyüş sırasında "Kenan Güngördü İşe Geri Alınsın", "Merhamet Değil Adalet İstiyoruz", "Yaşasın Sınıf Dayanışması" sloganları atıldı.
Kenan Güngördü ve Dayanışma için alanda bulunanlar da alkış ve "Yaşasın Sınıf Dayanışması" diyerek sloganıyla Tarım ve Avşar'ı karşıladı.

Tarım: "Yapılan Hukuksuzluğa Dikkat Çekmek İstedim"

Devrim Tarım, "Ben de kamu çalışanıydım. 2013’te Gezi eylemlerine katıldığım için KHK ile işten atıldım. 7 yıl oldu. Daha sonra EKPS (Engelli Kamu Personeli Sınavı) ile kadro hakkı kazandım. Fakat 5000 kişi işe alınmasına rağmen ben yine güvenlik gerekçesiyle işe alındım. Kenan'ın eylemini takip ediyorum. Kenan da hukuksuz bir şekilde işten atıldı. Ve Zeytinburnu Belediyesi, mahkeme kararına rağmen işe almayarak hukuksuzluk üstüne hukuksuzluk yapıyor. Bu adaletsizliğin son bulması ve Kenan'ın işe başlaması için destek vermek istedim. Ber ses verelim istedim. Önce Kenan'a sürekli eşlik eden Ufuk arkadaşla destek olmak istediğimi ve ne yapabileceğimi konuştuk.Kenan da beni iş yerime ziyarete gelmişti. Ona yapılan bu hukuksuzluğa dikkat çekmek istedim ve yürüyüş yapmaya karar verdik. Ben Samatya'dan yürüyeyim isteyenler de eşlik etsin diye düşündük. Sonrasında Derya Avşar "Ben de varım" diyerek dedi. Marmaray Kazlıçeşme istasyonunda buluştuk bize eşlik eden dostlarımızla birlikte yürüdük. Umarm bu bir başlangıç olur ve daha çok kişiyle bu adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı burada oluruz. Kenan Güngördü işe geri alınsın" dedi.
Kas hastası Derya Avşar ise tekerlekli sandalyede olmasına ve hava koşulları nedeniyle rahatsızlığına rağmen Zeytinburnu'nda geldi.

Avşar: "Kimsenin Bir Emekçiyi İşsiz Bırakma, Geleceğiyle Oynama Hakkı Yok"

"Kenan Zeytinburnu Belediyesi'nde yıllarca emek vermiş bir insan. Hukuksuz bir şekilde işten atıldı. Bir insan güvenlik soruşturması denilip ne olduğu bile belirtilmeden bu şekilde işsizliğe, açlığa mahkum edilemez. Bu çok büyük bir adaletsizlik ve acımasızlık. Kenan Güngördü bir yıldan fazla zamandır işine dönmek için mücadele ediyor. Üstelik mahkeme kararı var ama uygulanmıyor. Bu hukuksuzluk ve adaletsizliğin son bulmasını ve işe başlamasını istiyoruz. Kimsenin bir emekçinin ekmeğiyle, geleceğiyle oynama hakkı yok. Elimden geldiğince destek olmaya devam edeceğim" dedi.

"Tüm İşten Atılan, Haksızlığa Uğrayan Emekçiler İçin Oturuyorum"

Kenan Güngördü ise "Şu an çok mutluyum ve kendimi çok daha güçlü hissediyorum. Haksızlığa sessiz kalmayan iki onurlu yiğit arkadaşıma teşekkür ediyorum. Her zaman emek dostlarının desteği oldu. Bu yürüyüşün de ayrı bir anlamı var. Engelli arkadaşlarımız dahi KHK'lara karşı destek için geliyor.
Ben eyleme başladığım ilk gün 'İşime dönünceye kadar eyleme devam edeceğim ve kazanmam halinde bu kazanım bütün emek cephesinin kazanamı olacak' demiştim. Kenan burada oturuyor ama sadece kendisi için değil tüm adaletsizliğe hukuksuzluğa karşı oturuyor. Tüm işten atılan emekçilerin işi, ekmeği, geleceği için burada oturuyor. Emekçilere dayatılan ekonomik krize karşı oturuyor. Aslında bizlere yaşatılan tüm bu sıkıntılara baskılara karşı oturuyorum. Zeytinburnu Belediyesi'nin bu hukuksuzluğa bir son vererek,mahkeme kararını uygulamasını ve beni işe başlatmasını istiyorum. Zaten bir adalet sorunu var bu ülkede, pek çok kişi bundan mağdur oldu. Ve bu durum bende daha da somutlaşmış oldu. Ben ilk gün eyleme başladığım kararlılıkla işe başlayıncaya kadar devam edeceğim. Bu eylem zafere kadar devam edecek. Ve mutlaka kazanacağım. Kamuoyuna bir kez daha sesleniyorum. Bizim gibi alanlarda mücadele edenleri yalnız bırakmasınlar. Bu bir insan hakları ihlalı ve bir hukuk mücadelesi" dedi.

"Tüm Emekçilerin Geleceği İçin de Destek Olmak Zorundayız"

Devrim Tarım, Kenan Güngördü'nün işe iadesi için bir mahkeme kararı olduğunu hatırlatarak, bu KHK ile işsiz bırakılmış yüzbinlerce insan için bir emsal. Bir anlamda senin işe başlatılmak onlar için bir örnek teşkil edecek ve bu nedenle Kenan'ın işe başlatılmasını engelliyor olabilirler. Bu kayıgıyla bu kadar direnildiğini düşünüyorum. Çünkü bir ekonomik kriz var ve işsizlik daha da artacak. Tüm emekçilerin geleceği için de destek olmalıyız" dedi.

"İş, Ekmek, Adalet ve Özgürlük Mücadelem Zafere Kadar Sürecek"

Kenan Güngördü ise yeni açıklanan işsizlik rakamlarının işsizliğin nasıl çığ gibi büyüdüğünü gösterdiğine dikkat çekerek, "Bu mücadele bireysel olarak düşünülmemeli, işi, ekmeği için direnen herkes bundan sonraki süreçte işsiz kalacak olanlar için de verilecek bir mücadele. Konkortado ilan eden şirketlerin sayısının binlerce olduğunu duyuyoruz. Ve bir çok firmanın işten atmaları seçimden sonrasına bıraktığı da biliniyor. Yakın bir zamanda yüzbinlerce belki milyonlarca insan işsiz kalacak ve insanlar alanlarda, meydanlarda işlerini isteyecekler. Bu yüzden benim eylemim ya da başka arkadaşlarımızın eylemleri bireysel olarak düşünülmemeli. Bu nedenle iş, ekmek, adalet ve özgürlük mücadelesi zafere kadar sürecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"Dayanışmayı Büyütelim"

Devrim Tarım da, bundan sonra tekrar ve daha fazla sayıda arkadaşımızla burada olalım daha güçlü bir şekilde gelelim. Çünkü bundan sonra pek çok insan aynı sorunla karşılaşacak. Dikkat çekelim ve burada bir örnek bir dayanışmayı da oluşturalım" dedi.

"Bir İnsanın İşini Elinden Almak İnsan Hakları İhlalidir"

İnsan Hakları Derneği Çalışma Yaşamı Komisyonu'ndan Osman Özkan ise, ülkede vahşi kapitalizm koşulları uygulanıyor, sendikasız, sigortasız, taşeron çalışma, işten atma, ücretlerin gasp edilmesi, kölece çalıştırma şeklinde devam ediyor. İnsanlar KHK denilen hukuksuz bir uygulamayla işsiz bırakıldı. Bunların arasında, doktorlar, hukukçular, öğretmenler, sağlık emekçileri olmak üzere pek çok iş alanından yüzbinlerce insan var. Bu hukuksuz uygulamalardan birisi de Kenan arkadaşımıza yapıldı. Kendisi demokratik bir ortamda inanca çalışma koşullarını savunduğu için hukuksuz bir şekilde işten atıldı ve 376 gündür bunun için mücadele ediyor. Zeytinburnu Belediyesi'nin güvenlik soruşturması gibi bir gerekçeyle işten çıkarması hukuksuzluktur, diğer yandan mahkeme kararını dahi uygulamamasının ayrıca bir hukuksuzluk oluşturuyor, hiç kimsenin çalışma hakkı elinden alınamaz. Kenan Güngördü, bu hukuksuzluğa son verilerek bir an önce işine başlatılmalıdır" dedi.

Devrim Tarım ve Derya Avşar'ın dayanışma yürüyüşüne katılarak alana gelen emek dostları "Kenan Güngördü İşe Alınsın", "Meramet Değil Adalet İstiyoruz", "KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız", "Zafer Direnen Emekçinin Olacak" sloganları attı.