< < KESK Emekçileri: “Mutlaka İşimize Geri Döneceğiz”

KESK üyeleri KHK ile ihraçları protesto ederek hukuksuzluğa karşı her hafta Cumartesi günü gerçekleştirdikleri eylemi bu hafta Ataköy’de bulunun Tarık Akan Kültür Merkezi önünde yaptı. KESK’in düzenlediği Ortadoğu Barış Konferansı’na katılanların da destek verdiği eylemde “Hukuki ve fiili meşru mücadelemizden asla vaz geçmeyeceğiz ve mutlaka kazanacağız” denildi.

İSTANBUL – Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmelerinin ardından her hafta KHK’lara karşı “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız” diyen Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) üyeleri 112. hafta eylemlerini Ataköy’deki Tarık Akan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirdi.

KESK’in düzenlediği Ortadoğu Barış Konferansı’nın yapıldığı kültür merkezi önünde toplanan KESK üyeleri konferansa katılan çok sayıda kurum temsilcileri emekçiler ve Ortadoğu’dan gelen konukların da katılımıyla eylemini gerçekleştirdi. “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız”, “İşimizi Geri İstiyoruz”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganları attı.

KESK üyeleri adına basın açıklamasını KESK üyeleri adına Ayfer Koçak okudu.

OHAL gerekçesiyle başlayan KHK ile ihraçların sonraki süreçte de devam ettiğini ve yüzlerce kamu emekçisinin hukuksuzca işten atılarak açlığa ve sefalete mahkum edildiğini ifade eden Koçak, iki yılı aşkındır KHK zulmüne karış mücadele ettiklerini belirtti.

Kamu emekçilerinin emek, demokrasi, barış mücadelesi verdiğini ve bu sebeple ihraç edildiklerini ifade eden Koçak, hukuki, fiili meşru mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini ve mutlaka işlerine geri döneceklerini, kazanacaklarını söyledi.

KESK emekçileri 113. haftada bir başka ilçede KHK’lara karşı sloganlarını haykıracaklarını belirterek sloganlarla eylemi sonlandırdı.