Tuzla'da bulunan HT Solar Enerji’de  işçiler patronun baskısına karşı fabrika içinde protesto yürüyüşü yaptı.

İSTANBUL - HT Solar Enerji’de işçiler fabrikada uygulanan baskılarına karşı fabrika içerisinde yürüyüş yaparak baskıları protesto etti.

İstanbul Tuzla’da bulunan ve güneş panelleri üretimi yapılan HT Solar Enerji fabrikasında, işçiler patronun baskılarına karşı fabrika içinde alkış ve sloganlarla protesto yürüyüşü yaptı.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi'nin örgütlü olduğu HT Solar Enerji’de işçiler, yerlerinin zorla değiştirilmek istenmesine ve üretimi artırma baskılarına karşı eyleme geçti.

Fabrika içinde alkış, ıslık ve “Baskılar Bizi Yıldıramaz ”, "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, "İşçilerin Birliği Baskıları Yenecek" sloganlarıyla yürüyüş yaparak uygulanan baskıları protesto etti.

HT Solar işçileri, yaşadıkları baskıları “Çalışma yerlerimizi zorla değiştiriyorlar. Makinede çalışanı depoya ya da temizliğe veriyorlar. Sayı baskısı durmadan artıyor, fazla üretim isteniyor. Bir kişinin iki makineye bakması için baskı yapılıyor” diyerek aktardı.

HT Solar Enerji’de daha önce sorunlar yaşanmıştı. Geçen yıl HT Solar Enerji patronu Birleşik Metal İş Sendikası üyelerini işten atmış bunun üzerine işçiler iş bırakma eylemi yapmıştı. Sendika düşmanı HT Solar Enerji patronu, devreye kaymakam ve polis sokarak işçilere tehdit ve baskı uygulanarak ve müdahale tehsitleriyle eylem bitirilmiş, bazı öncü işçiler ise işten çıkarılmıştı.

HT Solar Enerji’de sorunlar devam ederken çeşitli gerekçelerle baskılar da artıyor.