Kale Kayış İşçileri İş Bıraktı

Kale Kayış fabrikasında gece  vardiyasından çıkan ve gündüz vardiyasına gelen işçiler işe başlamadı.

İSTANBUL Silivri  ilçesi Kınalı Mevkiinde kurulu bulunan Kale Kayış fabrikasında işçiler ağır çalışma koşulları, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınmaması, düşük ücretlere karşı iş bıraktı.

Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi'nin sendikal örgütlenme yaptığı Kale Kayış fabrikasında iş bırakma eylemi dün gece vardiyasından çıkan ve sabah gündüz vardiyasına gelen işçiler iş başı yapmayarak başladı.

Sabah 07.00'de fabrika önünde toparlanmaya başlandı. İş bırakma eylemi nedeniyle jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sendikanın ses aracı  fabrika  önüne alınmadı.

Petrol İş Sendikası, eylemin çalışma şartlarının düzeltilmesi konusunda anlaşma sağlanıncaya kadar süreceğini belirtti.

Kale Kayış fabrikası işçileri, ağır çalışma koşulları, düşük ücret ve özellikle kötü işçi sağlığı politikalarına karşı sendikalı olmak ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle iş bıraktı.

Fabrikada Kırgız ve Suriyeli göçmen işçilerin de çalıştırıldığını belirten sendika yöneticileri, en önemli taleplerinin işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması olduğunu vurguladı.

İşçilerin iş yükünün ağır olmasının yanında çalışma ortamının tozlu, havasız olması, maske, eldiven gibi gereçlerin nitelikliksiz olması ve uzun süre kullandırılmak istenmesi gibi sorunlar yaşandığını, İSİG gereklerine neredeyse hiç uyulmadığını belirtti.

Beyaz yakalı işçilerle birlikte 300-350 işçinin çalıştığı, fabrikada, 30-50 civarında Kırgız ve Suriyeli işçinin, taşıma, temizlik gibi işlerde çalıştığı belirtildi.

2018 Kasım ayından itibaren yetkili sendika olan Petrol İş Sendikası, şu an üretimin durduğunu, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin sağlanması, düşük ücretlerin iyileştirilmesi konusunda anlaşma sağlanıncaya kadar iş başı yapılmayacağını ifade etti.

Gece başlayan iş bırakma eylemine gündüz vardiyasına gelen işçilerin de katılımıyla eylem devam ediyor.