Şişli Belediyesi İşçileri Maaşları İçin Açlık Grevinde

Şişli Belediyesi'nde maaşlarının 2 aydır ödenmemesi nedeniyle iki günlük iş bırakma eyleminin ardından iki belediye işçisi Şişli Belediye Binası önünde açlık grevine başladı.

İSTANBUL - Şişli Belediyesi'nde maaşlarını 2 aydır alamayan işçiler iki günlük iş bırakma eyleminin ardından Valiliği'n baskısı üzerine çöpleri topladı. Fakat maaşları halen ödenmedi.
Genel İş Sendikası 3 Nolu Şube’nin örgütlü olduğu CHP’li Şişli Belediyesi'nde 3 bin işçi 2 aydır maaşlarını alamadı.

İki günlük iş bırakma eyleminin ardından Genel İş Sendikası İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Zeynel Yiğit ve üyelerden Mustafa Şahan açlık grevine başladı. Şişli Belediyesi önünde sürdürülen açlık grevi bugün öğleden sonra 5. gününe girecek.

Açlık grevindeki Genel İş Sendikası İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Zeynel Yiğit, Şişli Belediyesi'nde çeşitli birimlerinde çalışan 3 bin işçinin 2 aydır maaşlarını alamadığını daha önce de uyarı eylemleri yaptıklarını ve son olarak geçtiğimiz günlerde 2 günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını hatırlattı.

"Biz bir grup arkadaş 12 Şubat'ta burada belediyenin önünde oturma eylemi yaptık. Ve ardından belediye çalışanlarının yüzde 95’i aşan oranda katılımıyla iki günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdik. Temizlik işçilerinin iş bırakması nedeniyle Şişli’de çöp yığınları oluştu. Haliyle kötü de bir durum. Fakat Belediye yönetimi ile sürekli olarak bunu yaşıyoruz” dedi.

Maaşlarının ödenmesi talebiyle yapılan uyarı eylemleri olumlu bir sonuç getirmeyince iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini belirten Yiğit “Şişli halkının çok mağdur olması ve Valiliğin de baskısıyla çöpler toplandı. Fakat 3 bin işçi 2 aydır maaşlarını alamıyor. Ciddi maddi ve ailevi sorun yaşayan arkadaşlarımız var. Biz iş bırakma eylemi yaptığımızda basında siyasi tercihler üzerinden bazı haberler çıktı. Biz işçilerin partisi olmaz, bizilerin partisi işidir, geçimini sağlayabileceği ücreti ve sosyal haklarını alabilmektir. Bir seçim zamanları akla geliyoruz. Bir de işte böyle partilerin kazanma-kaybetme riskleri olduğu zaman konu ediliyoruz. Şimdi Şişli’de böyle bir durum var. Bizim hangi parti kazanır kaybeder diye bir derdimiz yok, bizim ev kiramızı, faturalarımızı ödeyememek derdimiz var. Ve biz 2 aydır ödenmeyen maaşlarımızın ödenmesi talebiyle iş bıraktık. Fakat sorunumuz çözülmedi yaklaşık 3 bin işçi maaşlarının ödenmesini bekliyor. Biz sorunumuzun çözülmemesi üzerine iki arkadaş açlık grevine başladık” dedi.

Bugün öğleden sonra açlık grevinin 5. gününe gireceklerini belirten Yiğit, Şişli Belediyesi’nde çalışanların sürekli olarak maaşlarının ödenmemesi, ya da düzensiz ödeme yapılması nedeniyle sorun yaşadıklarını ve işçilerin artık buna dayanabilecek durumda olmadıklarını belirtti. Zaten kadro aldatmacasıyla taşeron olarak çalışan işçilerin daha da mağdur edilldiğini ve ciddi hak kayıpları olduğunu vurgulayan Yiğit “Şimdi açlık sınırında bir ücret alan işçinin durumunu yönetcilerin bir düşünmesi lazım. Üstelik bu insanların aileleri var çocukları var. Geçenlerde arkadaşlarla bir istatistik yaptık. Maaşlarımızın düzenli ödenmemesi nedeniyle kredi kartlarına yükleniyoruz. Bu da geç ödenince ciddi bir faiz yüküne dönüşüyor. Baktık ki, biz bu geç ödemeler yüzünden yıllık iki-üç maaşımızı da kredi faizlerine ödüyoruz” dedi.


Zeynel Yiğit, “Zaten açlık sınırında bir ücretimiz var. O da ödenmezse işçi neyle yaşar? Şişli Belediyesi ve yetkililerden Şişli halkına hizmet veren biz işçilerin maaşlarının ödenmesini, hizmet vermekte olduğumuz Şişli halkından da bizim haklarımızın verilmesi konusunda destek olmalarını istiyoruz" dedi.