Maaş Alamayan Şişli Belediyesi İşçileri İş Bıraktı

Şişli Belediyesi’nde maaşları ödenmeyen temizlik işçileri iş bıraktı. Dün ve bugün temizlik işçilerinin iş görmeme hakkını kullarak iş bırakma eylemi yapmaları nedeniyle Şişli’de çöpler toplanmıyor.

İSTANBUL – CHP’li Şişli Belediyesi’nde temizlik işçileri maaşlarını alamadıklarını belirterek iş bıraktı. İki gündür temizlik işçilerinin iş görmeme hakkını kullanmaları nedeniyle Şişli’de çöpler toplanmadı. Konteynırların çevresinde çöpler birikti ana caddalerde çöp yığınları oluştu.

Şişli Belediyesi’nde zaman zaman yaşanan maaşların geç ödenmesi sorunu işçileri bir kez daha zor durumda bıraktı. Şişli Belediyesi yönetimi Şubat ayı maaşlarını ödemedi. Yönetimin kendilerine 22 Şubat günü maaşlarının ödeneceği sözü verdiğini fakat verilen sözün yerine getirilmediğini belirterek dün ve bugün iş bıraktı. 1500 civarında temizlik işçisinin iş bıraktığı belirtiliyor.

Pazartesi gününe girerken gece saat 00.00 itiberiyle temizlik işçileri iş bıraktı. Sabah ise 08.00’de Şişli Belediyesi binası önünde toplanarak “Hak Ekmek Alınteri Parçalanarak Ödenmez, Maaşlarımızı İstiyoruz” yazılı pankart açarak, maaşları ödenmediği için iş bıraktıkları açıklamasında bulundular.

Şişli Belediyesi’nde örgütlü olan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Zeynel Yiğit, işçilerin maaşlarının ödenmeyerek mağdur edildiklerini ve bu nedenle iş görmeme haklarını kullandıklarını belirtti.

Yine maaşların ödenmemesi nedeniyle 12 gün önce belediyenin önünde sessiz oturma eylemi yaptıklarını hatırlatan Zeynel Yiğit, ayın 22’sinde maaşlarının yatırılacağı sözü verildiini fakat verilen tarihte maaşların yatırılmadığını bu nedenle de geceden bu yana temizlik birimindeki işçiler olmak üzere sağlık, veterinerlik, ulaşım hizmetleri, destek hizmetleri müdürlüklerinde çalışan işçiilerin iş bıraktıklarını ve maaşlarının ödenmesini istediklerini aktardı.

Belediye Başkanı ile görüşme talebine ise başkanın yurt dışında olduğu şeklinde açıklama yapıldı. İşçilerin iki gündür iş bırakmış olması nedeniyle Şişli cadde ve sokaklarında çöp yığınları oluşmaya başladı.