< < Avcılar Belediyesi işçileri Maaşları İçin Yürüdü

Avcılar Belediyesi'nde çeşitli hizmet birimlerinde çalışan işçiler yıllardır maaşlarının gecikmeli, eksik ödenmesi ve 2 aydır da maaşları ödenmediği için bugün iş bırakarak yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL - CHP'li Avcılar Belediyesi'nde, Park Bahçeler, Fen İşleri, Destek Hizmetleri, Güvenlik, İç Temizlik, Temizlik İşleri, Ulaşım (Başşoförlük) ile Veterinerlik Müdürlüklerinde çalışan Belediye İş, Tüm Bel-Sen ve Güvenlik-İş sendikalarına üye işçiler,  2 aydır ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı.

Yıllardır maaşlarını düzenli alamayan temizlik birimlerine bağlı işçiler sadece bu sabah işe çıkmayınca çöpler toplanamadı. Sokaklarda çöpler konteynırların etrafında yığınak oldu.

İşçiler sabah saat 10.00'da Marmara Caddesi'nde toplanarak Avcılar Belediye Başkanlığı binası önüne protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı.

 

"İki Aylık Maaşımız Var Bin Lira Ödeniyor"

‘'Direne, Direne Kazanacağız ",”Kahrolsun Ücretli Kölelik Düıeni. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz", Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız", "İşçiler Burada Başkan Nerede" sloganları atarak, düdük  çalarak ve alkışlı protesto yürüyüşü yaparak Avcılar Belediyesi Başkanlık binası önüne yürüyen işçiler 2 aylık ücret alacakları olduğu halde kendilerine 1000 TL ödendiğini kiralarını ve faturalarını ödeyemediklerini bir çok işçinin icralık olduğunu söyledi. Belediye binası önünde basın açıklamasını Belediyesi İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir yaptı.

"Belediye 'Önce İnsan' Diyor Ama İşçilere Maaş Ödemiyor" 'Önce İnsan' sloganıyla yola çıkan Avcılar Belediye yönetiminin en temel geçim ücreti olan işçi maaşlarını ödememeyi bir nevi yönetim politikası haline getirdiğini ifade eden Özdemir, Avcılar haklına hizmet eden  Belediye İş ve Tüm BeI-Sen üyesi olan işçilerinim 2 aydır maaşları ödenmediğini, beş yıldır da  emekçilerin maaşlarının zamanın da ödenmediği gibi en az 2 maaş içerde bırakıldığını söyledi.

 

"Verilen Sözler Tutulmuyor"

Avcılar Belediye Başkanı ile defalarca görüşme yapmalarına rağmen yaşanan sorunları çözmek, işçilerin  ödenmesi konusunda bir sonuç alamadıklarını aktaran Özdemir "Emekçilerin alacaklarının tamamının ödeneceği söylenmiş ancak verilen sözler yerine getirilmemiştir. Verilen sözlerle emekçiler oyalanmıştır. Sözlerin tutulmaması nedeniyle iş yerinde yaptığımız toplantıda demokratik haklarımız olan örgütlü mücadele zorunlu hale geldiğinden eylemsellik kararı alınmıştır" dedi.

 

"Maaş Alamayan İşçiler İcralık Oldu Belediye Kesintileri de Yatırmadı"

Avcılar halkına hizmet veren emekçilerin evine ekmek götüremediklerini, elektrik, su, doğalgaz faturalarını ve kiralarını ödeyemediğini aktaran Özdemir, "Bankalarla icralık olan elektrik sayaçları sökülen emekçiye bu zulüm reva görülmüştür. İcralık olan işçilerin maaşlarında kesinti yapıldığı halde kesilen paralar icraya ödenmediği için emekçiler ikinci bir icraya maruz kalmıştır" dedi.

 

"Maaşlar Yatmıyor, Tazminatlar Ödenmiyor"

İşçilerin 2 aylık maaşları ve sosyal hakları, sözleşmeli memurların 2 aylık maaşı ve 3 yıllık sosyal hakları, kadrolu işçilerin 3 yıllık hosyul hakları, memurların 1,5 yıllık sosyal hakları ve 5 yıllık arazi tazminatları emekli olan çalışanlarımızın kıdem tazminatları ve alacakları halen ödenmediğini söyleyen Özdemir, Avcılar Belediyesi'nde örgütlü Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube ve Tüm Bel-Sen lstanbul 1 Nolu Şube olarak üyelerinin sorunları bir türlü çözülmediği için eylem kararı aldıklarını belirtti.

 

"Sözlere İtibar Ettik  Çalıştık Sözler Havada Kaldı"

Hep verilen sözlere itibar ederek işlerin verdikleri hizmetleri aksatmadan yerine getirmesinw rağmen verilen sözler hep havada kaldığına dikkat çeken Özdemir "İşçilerin ücretlerinin zamanında ve düzenli yatırılması talebiyle buradayız. Bu haklı ve meşru talebiz karşılanana kadar demokratik haklarımızı kullanmaktan geri durmayacağız" dedi.

 

"5 Yıldır İşçiye 'Para Yok' Deniyor Ama Şirketlere Ödeme Yapılıyor"

Tüm Bel-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Kadri Kılıcı ise  İşçilerin maaşlarıyla zaten geçinemediklerini, kredi kartlarıyla ay sonunu getirmeye çalıştıklarını belirterek, "Siz bir de bu parayı ödemediğiniz zaman varın görün emekçinin halini" dedi. 5 yıldır hakları olanı istediklerini,  5 yıldır Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin her görüşmede, ‘para yok’ dediğini aktaran Kılıcı, "Avcılar halkına buradaki işçi ve memurla hizmet ediyorsun ama işçinin, memurun maaşına geldiği zaman yok diyorsun. Ancak şirketlerin hiçbirisine yok demiyorsun. Şirketlere diyeceksiniz ki 'Siz 5-6 altı ay bekleyin, ben önce işçime, memuruma maaşını ödeyeceğim' diyeceksin" diyerek Avcılar halkına hizmet veren işçilerin maaşlarının ödenmesini istedi.