Şehir Hastanesi’nde İnşaat İşçilerinin Ekmeğinden Yabancı Madde Çıktı

Başakşehir- İkitelli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçielrin akşam yemeğinde ekmeğin içinde yabancı madde çıktı.

İSTANBUL – Başakşehir’de yapımı sürmekte olan İkitelli Şehir Hastanesi’nin yapımında çalışan inşaat işçilerinin akşam yemeğinde ekmeğin içinden yabancı madde çıktı.

DİSK’e bağlı Devrimci Yapı Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası’nın (Dev Yapı İş) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda fotoğrafta ekmek içinde kömüre benzer siyah bir madde görülüyor.

 

Dev Yapı İş Sendikası sosyal medya hesabında inşaat işçilerinin akşam yemeğindeki ekmeğin fotoğrafını paylaşarak “Patronlar işçinin sağlığını değil yapacakları kârı düşündüklerinden sağlıksız yemeklerle karşılaşıyoruz. #ĶöleDeğiliz bu koşulları mücadele ederek değiştireceğiz.

İnşaat şantiyelerinde beslenme hakkı mücadelesi işçi sağlığı ve iş güvenliği mücadelesinde en başat mücadeledir. İnşaat işçileri bu mücadelenin yürütücüsü olduğu zaman insanca yemek insanca barınma koşullarını sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan inşaat işçileri 21 Ocak günü yine yemeklerin kötü olduğunu belirterek iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti.

Dev Yapı İş Sendikası ile yapılan görüşmede yemeklerle ilgili sorunun düzeleceği sözü verilmişti. İlk gün yemeklerin miktarında ve çeşidinde artış yapılarak daha iyi yemekler verilmişti.

Bir sonraki gün ise işçiler yemeklerin yine aynı çeşitte fakat doyacakları miktarda ve eskiye göre daha iyi olduğunu söylemişlerdi.

https://twitter.com/devyapi_is/status/1091776964527050759

https://www.facebook.com/Devyapi.is/photos/pcb.961922547340724/961922494007396/?type=3&theater

 

Sermaye sahipleri daha fazla kar elde edebilmek için ilk fırsatta işçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin masrafları azaltma yoluna gidiyor.