< Kadıköy Belediyesi'nde 2 Saatlik İş Bırakma Eylemi

Kadıköy Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle işçiler 2 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

İSTANBUL - Kadıköy Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle işçiler, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Dün yapılan TİS görüşmesinde yine idari konularda anlaşma sağlansa da ücret artışları konusunda anlaşmaya varılamamıştı.

Kadıköy Belediyesi'nin olumlu adım atmanadı üzerine dün sendika yöneticileri ve işçiler bina içerisinden alkışlarla ve sloganlarla dışarı çıkmış,bugün için de 2 saatlik bırakma eylemi kararı almıştı.

Sabah belediye binasında toplanan işçiler alkışlarla ve sloganlarla belediye garajına gitti. 

Burada toplanan işçilerle Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Sait  "Süreç de tıkandığı için bugün 2 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştiriyoruz. Bu süreç belli bir noktaya gelmezse eylemlerimiz devam edecek.

Kadıköy Belediyesi sözleşmeyi seçim sonrasına bırakmak istiyor sürece yayıyor. Bizim için başkanlığa kimin geldiği değil işçinin geçimini sağlayabileceği önemli ücret önemli. Bizim derdimiz evimize ekmek götürmek" dedi.

İşçilere de toplu sözleşme sürecini hep birlikte yürütüyoruz. Bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olalım. Her türlü bilgiyi ve sorunu paylaşalım. İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak hakkınız" dedi.

Sözleşmede anlaşmaya varılamaması halinde eylemlerin süreceği belirtildi.

İşçiler toplandıkları garajda ve belediye binası önünde halaylar çekti.

Genel-İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Sait Tanyeri, burada yaptığı açıklamada, 2 aydır yürüttükleri toplu sözleşme görüşmelerinin tıkandığını ifade etti.

Tanyeri, taleplerinin masum olduğunu aktararak, "İşçilerin talepleri doğrultusunda ücretsel anlamda evimize ekmek götürmekte gerçekten zorluk çekiyoruz. Süreç de tıkandığı için süreçle birlikte bugün 2 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştiriyoruz. Bu süreç belli bir noktaya gelmezse eylemlerimiz devam edecek." dedi.

Zaman zaman halay çeken işçilerin saat 08.00'de başlattıkları eylemin, saat 10.00'da tamamlanacağı belirtildi.