< Kadıköy Belediyesinde Alkışlı TİS Eylemi...

Kadıköy Belediyesi'nde TİS tıkandı. İşçiler yarın 2 Saat iş bırakacak.

İSTANBUL - Kadıköy Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri bugün yapılan görüşmede yine tıkandı.

Görüşmelerde Kadıköy Belediyesi'nin olumlu bir adım atmaması üzerine Genel-İş Sendikası yöneticileri ve işçiler  bina içerisinde alkışlı protesto eylemi yaptı.

Kadıköy Belediyesiyle Genel-İş Anadolu Yakası 2 Nolu Şube arasında yürütülen TİS görüşmelerine Şube Başkanı Mehmet Tanyeli, Genel-İş TİS Daire Başkanı Mahmut Şengül, işyeri baştemsilcileri ve temsilciler katıldı.

Görüşmelerin tıkanması üzerine sendika yöneticileri ve işçiler binadan “Sözleşme hakkımız, söke söke alırız”, "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla ve alkışlarla protesto ederek binadan ayrıldı.

Kadıköy Belediyesi'nin anlaşmaya yönelik adım atmaması nedeniyle işçilerin, yarın sabah 08.00 ile 10.00 arasında 2 saatlik iş bırakması kararı aldı.