< Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnşaatında Eylem

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının yüklenici firması işçilerin alacaklarını çok bulduklarını belirterek "ödeme yapmıyoruz" açıklamasında bulundu. İşçiler bugün hastane inşaatı önünde eyleme başladı.

İSTANBUL - Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının yüklenici firması olan Taş Yapı'ya bağlı olarak çalışma yürüten taşeron firma HS Ring Elektirk bünyesinde çalışan İnşaat İşçileri Sendikası üyesi işçiler bugün ödenmeyen mesai, asgari geçim indirimi ve ihbar tazminatları için inşaat önünde eyleme başladı.

İnşaat İşçileri Sendikası temsilcilerini ve üye işçileri eylem öncesi arayan Taş Yapı yöneticileri "Ücretleri hemen ödeyeceğiz fakat eyleme başlamayın" teklifinde bulundu. Fakat eyleme az bir zaman kala "işçilerin alacaklarını çok bulduklarını" belirterek "Ödeme yapmıyoruz" açıklamasında bulundu.

Bunun üzerine İnşaat İşçileri Sendikası üyesi işçiler şantiye önünde "Tüm haklarımızı alıncaya kadar direnişteyiz" yazılı pankartlarını açarak eyleme başladı. Eyleme Devrimci Yapı İşçileri Sendikası da destek verdi.

İşçilerin alacakları ve yüklenici firmanın tutumuna ilişkin İnşaat İşçileri Sendikası, Taş Yapı’nın ikinci kez arayarak ücretlerin ödenmesi yönündeki açıklamaları da fos çıktığını, sendika temsilcisini arayarak eylemin devam etmesi halinde ücretleri ödemeyeceğini belirttiklerini aktardı.

"Taş Yapı yöneticilerinin, sanki kendilerinden bir lütuf bekliyormuşuz gibi bizden önce direnişi sonlandırmamızı, sonra kendiler