4 TOKİ İşçisi Yine Gözaltına Alındı

TOKİ Gülveren Şantiyesinde ücretlerini alabilmek için eylemde olan işçiler bugün meclis kapısı önünde basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alındı.

ANKARA -TOKİ Gülveren şantiyesinde ücretlerini alabilmek için Kasım ayından bu yana eylemde olan işçiler bugün Meclis Grup Toplantıları olması nedeniyle seslerini duyurmak için saat 12.00'de TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yapmak istedi. TOKİ işçilerinden Doğukan Özkaya, Ömer Özkaya, Hasan Durgaç ve Hanifi Durgaç, “İşçiyiz haklıyız hakkımızı isteriz” diyerek kendilerini Meclis’in önündeki demirlere kelepçeledi. Fakat polis, 4 işçiyi de kısa sürede sürükleyerek gözaltına aldı. Polis saldırı ve gözaltı sırasında görüntü almak isteyenleri de engellemeye çalıştı.

İşçilerden Doğukan Özkaya, Ömer Özkaya, Hasan Durgaç, Hanifi Durgaç gözaltına alındı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Mamak’ta yaptırılmakta olan 1312 konutluk projede çalışan 225 işçiden 15’i yaklaşık 2 yıldır maaşlarını alamadıklarını belirterek Gülverende'ki şantiyeönünde 22 Kasım 2018 tarihinden beri eylemdeler.

Çadır kurmaları yasaklanan işçilere 2 Aralık 2018 gecesi polisler saldırarak çadırı dağıtmış ve çadırda olan 7 işçiyi de gözaltına almıştı.

Çadır kurmalarına izin verilmeyen işçiler sürekli olarak polis saldırısıyla karşılaşıyor ve gözaltına alınıyor.

İşçiler dün de seslerini duyurabilmek için Kızılay'da basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alınmış ve gece bırakılmışlardı.