< < "2019 İşsizlerin, Yoksulluğa Karşı Mücadele Edenlerin, Yılı Olacak"

Zeytinburnu Belediyesi'nden işlerinden atılan Kenan Güngördü ve Ömer Aşık, işlerine dönmek için yılın ilk gününde  eylem yaptı. 

İSTANBUL - AKP'li Zeytinburnu Belediyesi’nde sağlık görevlisi olarak çalışırken güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten atılan ve 269 gündür işine dönmek amacıyla eylemde olan Kenan Güngördü ile geçtiğimiz günlerde ek mesaiye kalmayı kabul etmediği için işten atılan Ömer Aşık Zeytinburnu Adliye Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

“Haksız ve Hukuksuzca İşten Atıldık Zulme Karşı Direniyoruz İşimizi Geri İstiyoruz” pankartının açıldığı eyleme Dev-Yapı-İş Sendikası ve Deriteks Sendikası üyelerinin katıldığı eylemde “İşten atmalar yasaklansın” ve “Hak Verilmez Alınır", "Zafer Direnen Emekçinin Olacak” sloganları atıldı.

"Hakkımı Aramaktan Asla Vazgeçmeyeceğim"

Kenan Güngördü, haksız ve hukuksuz şekilde işten atıldığını ve buna karşı 269 gündür meydanlarda işe dönmek için eylemde olduğunu söyledi.

Mahkeme kararına rağmen haksızlığın ve hukuksuzluğun Zeytinburnu Belediyesi tarafından 'personel ihtiyacımız yoktur" hukuksuzluğun devam ettirildiğini belirten Güngördü, “Yargının üstünde daha büyük bir güç yoktur. Ama Zeytinburnu Belediyesi  yargıyı ve hukuku dahi hiçe sayıyor” dedi.

Güngördü, 2019’un ilk gününde de haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı mücadele ettiklerini belirterek, bundan sonra da ilk eyleme başladığı günün mücadele kararlılığıyla hakkını aramaya devam edeceğini ve asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

 

"Eşim MS Hastası, Çocuklarım da Hasta İlaç Alamıyorum"

Temizliği işçisi olarak çalışan Ömer Aşık ise, ek mesaiye kalmayı kabul etmediği için kendisine şiddet uygulandığını anlattı.

Yaklaşık bir buçuk ay önce  günü ek mesaiye kalmadığını bu nedenle müdür ve çaycı tarafından darp edildiğini, temizlik işçisi onbaşının araya girmesiyle kurtulduğunu, ek mesaiye kalmaya zorlanamayacağını belirten Öner Aşık, ertesi gün çalıştığını fakat izinli olduğu Cuma günü işten atıldığını söyledi.

Yaşamak olay üzerine Belediye yöneticileri ve Belediye Başkanı ile görüşmeye çalıştığını fakat ulaşamadığını aktaran Aşık İnsanların işine haksız yere son verilmemesi gerektiğini belirterek, “Eşim MS hastası, çocuklarım da hasta. Ben çocuklarımı hastaneye götürecek para bulamıyorum.

Çocuklarıma ve eşime ilaç alacak param yok. Şuan da çok zor durumdayım. Faturalarımın hiçbirini ödeyemedim" diye konuştu.   Aşık, kimseden herhangi bir destek almadığını da ifade etti.

"2019 Zulme Karşı Mücadele Edenlerin Yılı Olacak"

Kenan Güngördü, haksız ve hukuksuz şekilde işten atmaya karşı 2018 yılında, 269 gündür mücadele ettiğini, 2019 yılında da mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek insanları işlerinden atan, onları açlık ve sefalete mahkum edenlere karşı mücadele etmeye devam edeceklerini ifade ederek "İşçi ve emekçiler, haksızlığa uğrayanlar, açlığa ve sefalete mahkum edilenler bu zulmü uygulayanların egemenliğine son vermeyi de bilecektir. 2019 işçi ve emekçilerin, yoksulların, zulme karşı mücadele edenlerin yılı olacak" dedi.

Güngördü 2019'da da işine geri dönünceye kadar Zeytinburnu Belediyesi önünde eylemini sürdüreceğini belirtti.