Flormar işçilerinin eyleminin 226. gününde kadınlar destek ziyaretinde bulundu. Flormar kadın işçileriyle sohbet ederek 2019 yılından beklentilerini sordu.

İSTANBUL - Gebze Organize Sanayi Bölgesinde Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 226 gündür soğuk, yağmur, kar demeden fabrika  önündeki eylemi sürdüren Flormar işçilerine bugün kadın grupları destek ziyaretinde bulundu. Öğle saatlerinde HDP üyesi kadınlar, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Kadınlar Birlikte Güçlüyüz, Kırk Yama ve farklı kadın örgütlenmelerinden çok sayıda kadın Flormar'ın kadın işçileriyle buluştu.

Kadınlar Flormar işçilerine hazırladıkları erzak kolileri de getirerek soğuk kış günlerinde küçük de olsa katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Flormar kadınları sımsıcak bir gülümseme ve moralle karşıladılar ziyaretçilerini.

Çoşkulu kadın dayanışması sloganları atılan ziyarette birlikte halaylar çekildi. Sıcak çaylar eşliğinde Flormar işçileriyle yapılan sohbette 2019 yılından beklentilerini sordular.

Hava bir süredir çok soğuk olduğu için  çoğu soğuk algınlığı ve çeşitli rahatsızlıklar yaşıyor Flormar işçisi kadınlar.

Fakat bu soğuk havaya, yaşanan zıluklar, engellemelere rağmen gayet neşeli, direngen duruşları, kararlılıkları  yansıyor gelen kadın gruplarına.

Sohbet yeni yıla girerken Flormar kadın işçilerinin 2019 yılından beklentilerine geliyor.

Hemen hepsi ya grip ya da yeni atlatmaya çalışan Flormar işçileri gülerek "Tabii ki önce sağlık, huzur bekliyoruz yeni yıldan" diyorlar. Fabrika önünde 226 gündür verdikleri mücadelenin de 2019 yılında sendikal haklarına kavuşarak işlerine dönmek olduğunu söylüyorlar.

Bunun için de yağmur da, kar da olsa eyleme aynı kararlılıkla devam edeceklerini belirterek ekliyorlar "Bize güç veren dostlarımız ve birlikteliğimiz sayesinde 2019 yılının bizim için güzel bir yıl olacağına inanıyoruz."

Filiz Kerestecioğlu ise Flormar işçilerinin durumunu bir kaç kez meclis gündemine getirdikleri fakat iktidarın bunun gündemleştirilmesini engellediğini ifade ederek, asıl olarak Flormar işçilerinin kendi örgütlülüğü ve kararlı mücadelesiyle işlerini geri alacaklarına ve kadın örtgüleri olarak her zaman destek olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Flormar işçileri, emek dostu kadınlara destekleri için teşekkür ederek, Flormar ve Yves Roche ürünlerinin boykot edilmesi yönünde tüm duyarlı kamuoyundan destek beklediklerini ifade ettiler.

Dayanışma ziyaretine gelen kadınlar uzun ve zevkli sohbetlerin ardından yine sınıf ve kadın dayanışması sloganlarıyla Flormar işçilerine yaptıkları ziyareti sonlandırdı.