< < Real, Uyum/Makro İşçilerinden Kozyatağı Metro'da Eylem

Kapatılan Real Market ve Uyum/Makro Market işçilerinin mağazalarda yaptıkları eylemler devam ediyor. Real ve Uyum/Makro Market işçileri bugün de Kozyatağı'nda bulunan Metro Market mağazası önünde haklarının tümünü alıncaya eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

İSTANBUL - Kapatılan Real Market ve Uyum/Makro Market işçilerinin Metro ve Media Markt mağazalarında yaptıkları eylemler devam ediyor.

Market işçileri bugün de Nakliyat İş Sendikası ile birlikte Kozyatağı'ndaki Metro Market'te eylem yaptı. Mağaza içine girmek ve kasa kilitleme eylemi yapmak isteyen işçileri engellemek için çevik kuvvet ve özel güvenlik görevlileri mağazanın giriş çıkışlarını etten duvar örerek kapattı.

Metro Market içine girmeleri engellenen işçiler ise bu engellemeyi teşhir etmek ve 17 aydır Real Market İşçilerinin tazminatlarının ödenmediği ve Metro Market'in de bu alacaklardan sorumlu olduğunu belirten konuşmalar ve basın açıklaması gerçekleştirdiler. İşçilerin konuşmalarını duyan müşteriler de işçilerin haklarının ödenmediğini öğrendiklerinde tepki gösterdiler.

Basın açıklamasında aylardır hakları olan tazminatlarının ödenmediğini, 17 aydır bu haksızlığın son bulması için yaptıkları eylemler sırasında defalarca gözaltına alındıklarını belirten Real Market ve Uyum/Makro Market işçileri, alacaklarından Metro Market ve Media Markt'ın sorumlu olduğunu ve tüm haklarını alıncaya kadar da eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.