Tekirdağ Çorlu'da faaliyetlerini sürdüren Ürosan Kimya Sanayii A.Ş'de anlaşma sağlanamaması üzerine bu sabah işçiler greve çıktı.

TEKİRDAĞ - Petrol İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube'nin örgütlenme yaptığı Ürosan Kimya Sanayii A.Ş.'de işçiler bu sabah (18 Aralık) greve çıktı. Sendikanın kırk yılı aşkın bir süredir örgütlülüğünü sürdürdüğü ve toplam 55 kişinin çalıştığı Ürosan Kimya işyerinde bugün itibariyle 34 üyesinin bulunduğunu açıklayan Petrol İş Sendikası,

Ürosan Kimya işyeri ile Ağustos ayı başlarında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin yaklaşık beş aydır sürdüğünü, artan hayat pahalılığı ve alım gücünün yüksek enflasyon karşısında her geçen gün daha da eridği bir dönemde sürdürülen toplu pazarlık görüşmelerinde, temel olarak pazarlığa konu olan birçok maddede uzlaşı sağlanmasına rağmen ücretler ve aile zammına ilişkin maddelerde ise taraflar arasında yapılan uzun süreli görüşmelerden sonuç alınamadığı için greve çıkıldığını belirtti.

Dün gece geç saatlere kadar sürdürülen görüşmelerden de sonuç alınamaması üzerine, bu sabah erken saatlerde tüm üyelerin katılımı ile davul ve zurna eşliğinde coşkulu bir şekilde başlandığı aktarıldı.