< < 3.Havalimanı'nda DGS İşçilerine Alacakları Ödendi

3. Havalimani şantiyesinde DGS adlı firmadan 4 aydır ücretlerini alamadıkları için Aralık ayının ilk günlerinde iş bırakan ve jandarma tarafından koğuşları basılarak 2.Pist Kamp Alanına götürülüp buradan havalimanından ücretleri ödenmeden gönderilmeye çalışılan işçilerin kararlı duruşları sayesinde tüm ücretleri ve alacakları dün gece ödendi.

İSTANBUL - 3.Havalimanı şantiyesinde DGS İnşaat Limited ve Kartela Dekorasyon firması bünyesinde çalışan ve yaklaşık 4 aydır ücret alamayan işçiler, firmanın Kasım ayında konkordato ilan etmesiyle birlikte tam bir hak gasbıyla karşı karşıya kaldılar.

Aralık ayının ilk günlerinde işçiler yol paraları verilerek şantiyede çıkartılmak istenmişti. Devrimci Yapı İşçileri Sendikası yöneticileri şantiyeye gidip koğuşlar bölgesinde işçilerle toplantı yapmıştı. 

Toplantı sonrasında jandarma müdahale ederek sendika yöneticilerini dışarı çıkarmıştı. İşçiler toplantıda tüm alacakları ödenmeden şantiyeden ayrılmama ve sendika ile irtibatta olma kararı almıştı.

İşçilerin kararlılığı ve birlikte hareket etmeleri sonucunda   İGA arabuluculuk üzerinden ödemeleri  gerçekleştirdi. İşçilerin tüm maaş ve ücretleri dün akşam ödendi.

Devrimci Yapı İşçileri Sendikası'nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda;

"HAK VERİLMEZ ALINIR 3.havilimanı şantiyesinde DSG firmasında çalışırken haklarının gasp edilmesi üzerine haklarımızı almadan gitmeyeceğiz  diyerek direnen ve sendikamızın da destek olduğu   işçilerin tüm alacakları ödendi.

 

Direne direne kazanacağız" denildi.