Ankara’da TOKİ İnşaatında Ücretlerini Alamayan İşçilere Gözaltı

Ankara Mamak’ta ücretlerini alamadıkları için eylemde olan TOKİ inşaatında çalışan işçileri polis 2 Aralık günü gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre dün TOKİ işçilerinin eylemini sürdürdüğü alana gelen polis eylemin sonlandırılmasını istedi. Fakat işçiler ücretlerini alamadıkları için beklediklerni ve nöbeti sürdüreceklerini söyledi. Eylem alanında o anda gece nöbeti tutmakta olan 3 işçinin gözaltına alındığı öğrenildi. Arkadaşlarının gözaltına alınmasını önlemeye çalışan 4 işçi de onlarla birlikte gözaltına alınarak gözaltı sayısı 7 oldu.

İşçileri gözaltına alan polisin alandaki çadırı da yaktığı belirtildi. Gözaltına alınan işçilerin isimleri ise Kerem Özkaya, Ömer Özkaya, Doğan Özkaya, Doğukan Özkaya, Muğdat Altuntaş, Ozan Demirtaş, Erkan Demirtaş.

Gözaltına alınan işçilere ayrıca 259'ar TL para cezası kesilmiş olduğu da gelen bilgiler arasında. İşçiler ifadelerinin alınmasının ardından para cezası kesilerek serbest bırakıldı. İşçiler TOKİ inşaat alanında basın açıklaması yaparak eylemlerini sürdürüeceklerini belirtti.

S.KALELİ