< “Yargılanması gereken Yapı&Yapı İnşaat Patronlarıdır”

Geçtiğimiz Mayıs ayında eylemleri kazanımla sonuçlanan Yapı-Yapı İnşaat işçileri hakkında açılan dava bugün görüldü. İşçiler ve sendika yöneticisi Yunus Özgür “Onların buraya getirilip yargılanması gerekir” dedi.

İSTANBUL - Yapı & Yapı İnşaat’ta 17-26 Mart 2018 tarihinde ücretleri ödenmediği için eylem yapan ve 8 günde 7 kez gözaltına alınarak eylemi kazanımla sonlandıran 5 işçi ile İnşaat İşçileri Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Yunus Özgür ve İsmail Şahin Karaduman’a açılan davanın ilk duruşması bugün saat 11:00’de Anadolu Adliyesi 25 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

İşçiler ve sendika yöneticilerine 6 ay sonra açılan davada yargılananlardan Yunus Özgür şu anda 3. Havalimanı'ndaki iş bırakma eylemi nedeniyle tutuklu bulunduğu Silivri Hapishanesi'nden duruşmaya getirildi.

Duruşma salonunda hazır bulunan İnşaat işçileri ve İnşaat İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Yunus Özgür gasp edilen hakları için eylem yaptıklarını belirttiler. Hakim, Yunus Özgür'ün “Burada yargılanması gereken biz değil Yapı & Yapı İnşaat Baronları olması gerekirdi” demesi üzerine konuşmasını engellemek istedi.İnşaat İş Sendikası avukatı Ekin Güneş Saygılı hakimin bu müdahalesinin yersiz olduğunu, dava açılmışsa yargılamaya çalışılan her işçi ve sendikacının kendisini ifade etme hakkına sahip olduğunu belirterek hakimin kararına itiraz etti.

 

Duruşma sırasında Yapı & Yapı İnşaat patronlarının işçilere ve İnşaat İş Sendika yöneticilerine tazminat davası açtığı da öğrenildi. Dava 11 Aralık Saat 10:30 tarihine ertelendi.