< DevYapı-İş Sendikası Yönetici ve Üyelerine Gözaltı Tehdidi

Dev Yapı-İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Sedat Aydın ve Esenyalı-Tuzla Bölge Temsilcileri afiş yaparken iki kez durdurularak GBT yapıldı ve gözaltına alınmakla tehdit edildi.

 İSTANBUL - DİSK’e bağlı Devrimci Yapı İşçileri Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Sedat Aydın ve Esenyalı-Tuzla Bölge Temsilcileri, bölgedeki inşaat işçisi üyeleriyle birlikte sendikanın Pazar günü gerçekleştireceği "Kriz Koşullarında İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği" konulu panelin duyurulması için Esenyalı bölgesinde afişleme yaparken iki polis ekip otosu gelerek durdurdu. Sedat Aydın'ın kendini tanıtması ve sendija kimliğini göstermesine rağmen GBT yapıldı. Ardından afişlerini bitirip bölgeden ayrılmak üzereyken tekrar polis ekipleri tarafından durdurulup bekletilerek GBT yapıldı ve gözaltına alınmakla tehdit edildi.

Devrimci Yapı İşçileri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Sedat Aydın gelişmeleri şöyle aktardı:

 

"Esenyalı- Tuzla bölge temsilcilerimiz ve bölgede bulunan inşaat işçisi üyelerimiz ile Esenyalı bölgesinde afiş çalışmasına çıktık. Son afişimizi yapıştırırken iki tane ekip otosu bizi durdurup Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri olduğumu ve yanımdaki arkadaşların sendikamızın temsilcileri olduğunu söyledim. Buna rağmen çalışmamızı provake edilerek GBT yapacaklarını söylediler. Tartışma uzayınca gözaltına alabileceklerini söylediler.

 

Ortamın gerilmesini önlemek için sendika kartımı verdiğim halde arkadaşlara ve bana GBT yaptılar. Sonra "Gidebilirsiniz görevimizi yapıyoruz" diye açıklama yaptılar. Görevleri işçilerin örgütlenmesini önlemek sanırım...

 

Daha sonra arkadaşlarla son afişimizi  tamamlayıp 200 metre kadar evimize gitmek için yürüdük.Tekrar 2 ekip otosu  önümüzü kesti ve beklememizi, güvenlik şube amirinin beklememizi istediğini söyledi..

 

Beklememiz için bir neden olmadığını, böyle bir haklarının olmadığını söyledik. Bir saat kadar yolun kenarında beklettiler.

 

Güvenlik şube amirleri geldi. Bize 'Yaptığınız şey yasal, yasak yerlere asmayın diye uyarmak için beklettim' diye açıklama yaptı.

 

Ben 'Dev Yapı-İş  Örgütlenme Sekreteriyim. Bizim bunları yapmamız yasaldır. 3. Havaalanındaki direnişimiz de yasal. Bizim için sendikamız için yaptığımız her eylem meşrudur yasaldır' diye yanıtladım. Ve sokakta keyfi olarak bir saat tutulduktan sonra bırakıldık"

 

Esenyalı'da  polis ekiplerinin alışık olmadıkları bir durum ile karşılaştıklarını ifade eden Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Onları bu duruma alıştıracağız. Her yerde çalışmalarımızı sendikamızı büyüterek. Türkiye'de bütün inşaat işçilerini örgütleyene kadar meşru gördüğümüz her türlü mücadeleyi vereceğiz..Mücadele daha yeni başlıyor.. Özgür Başkan'ın dediği gibi bu daha başlangıç. İşaret fişeğini havaalanı işçileri yaktı. Biz kor haline getireceğiz. Yaşasın Sendikamız Dev Yapı İş!"