Afgan İşçi Hastanede Rehin Kaldı Köroğlu Grup İşçileri Öfkeli!..

 

Bostancı'da bulunan Köroğlu Grup'a ait konut inşaatında 39 gündür ücretlerini alamadıkları için eylemde olan işçiler isyan etti. Genç Afgan işçilerden birinin hastanede ödeme yapamadığı için rehin kalması üzerine öfkelenen işçiler Köroğlu Grup patronlarını arayarak "Ya bu sorun çözülür arkadaşımız hastaneden çıkarılır ya da burada kapı çerçeve kalmaz" diyerek isyan etti.

İSTANBUL - Bostancı'da bulunan Köroğlu Grup'a ait konut inşaatında 20'ye yakın işçi ücretlerini alamamışlardı. 3-4 genç Afgan işçinin de çalıştığı şantiyede Ali Haydar isimli işçinin kulağındaki rahatsızlığı nedeniyle acilen hastaneye gittiği fakat 1400 TL tedavi ücretini ödeyemedikeri için rehin kaldığnı öğrenen işçiler öfkeli.

Köroğlu Grup patronlarının aylardır kendilerini oyaladığını, bu yüzden inşaatı işgal etmek zorunda kaldıklarını ve 39 gündür de tek bir olumlu adım atılmadığını belirten işçiler Ali Haydar'ın hastanede rehin kalmasının bardağı taşıran son damla olduğunu söylüyor.

İşçiler Köroğlu Grup patronlarını arayarak "Ya bu arkadaşımızın sorunun çözersin ya da burada cam çerçeve kalmaz" diyerek uyarıda bulundu.

Gazetemize konuşan Köroglu Grup işçilerinden Taner Mutlu şu an için Avicenna isimli hastanede bulunan Ali Haydar isimli genç işçinin kulağındaki rahatsızlık nedeniyle acilen hastaneye gittiğini mülteci olması nedeniyle bir sağlık güvencesinin bulunmadığını ve mecburen özel hastaneye gitmek zorunda kaldığını aktararak işçinin  gece hastane ücreti ödenip hastaneden çıkarılmazsa gerekirse inşaatı yakacaklarını belirtti.

Aylarca çalışıp ücretlerini alamadıklarını ve devletin de buna sessiz kaldığını belirterek uğradıkları mağduriyeti dile getiren Mutlu,  "Burada aylarca çalışacaksın cebinde paran olmayacak, hastalanıp hastaneye gideceksin, 1400 lira için rehin kalacaksın. Biz bunu kabul edemeyiz. Bu insanlar göçmen, bu insanlar yabancı ülkeden gelmiş, savaştan kaçmış buraya gelmiş. İnşaatta çalışıyor aylardır parasını alamıyor, hastanede rehin kalıyor. Bu insanlığa sığar mı? Hangi insan bunu kabul edebilir?" dedi.

Bütün şantiyelerde aynı durumun yaşandığını dile getiren Mutlu, devletin de bir denetleme yapmadığını, işçinin can güvenliği olup olmadığı, parasını alıp almadığını sorgulanmadığını, işçinin ölüp kalmasının bir kıymeti olmadığını belirterek yaşadıklarından kaynaklı öfkesini dile getirdi.

"Bu Köroğlu Grup'un ayıbı, devletin ayıbı, ülkenin ayıbı. Bu insanlık ayıbıdır. Biz şu an tüm haklarımızdan feragat edip Ali Haydar'ın hastaneden çıkarılmasını istiyoruz. Yoksa söylüyoruz burada cam çerçeve kalmaz, gerekirse bu inşaat yıkılır, gerekirse bizler hapislere atılırız, ama o genç hastaneden bu akşam çıkarılacak" diyen Mutlu Afgan işçinin hastaneden alınmasını beklediklerini belirtti. 

Aylardır bugün yarın denilerek ödeme yapılmayan işçiler 39 gün önce şantiyeyi işgal etmişti. Seslerini duyurmaya çalışan işçiler Afgan işçinin yaşadığı durumdan sonra sabırlarının kalmadığnı belirterek Pazar günü de seslerini duyuracak bir eylem düşündüklerini ifade ettiler.

İşçiler haberi geçtiğimiz sırada saat 17.30 sıralarında Köroğlu Grup adına hastaneye giden bir kişinin senet vererek Ali Haydar isimli Afgan işçinin hastaneden çıkardığı bilgisini verdi.