< Flormar İşçileriyle Dayanışma Gecesine Gelenler Salona Sığımadı..

“Flormar Değil Direniş Güzelleştirir” sloganıyla Gebze Çırağan Düğün Salonu’nda düzenlenen Flormar İşçileriyle Dayanışma Gecesi'ne BBS ve Cargill işçileri olmak üzere yüzlerce işçi katıldı. Çok sayıda emek dostunun da geldiği dayanışma gecesinde salon dolup taştı. Etkinlikten erken ayrılacak olanları bekleyip salona girenler oldu.

KOCAELİ - Sendikalı oldukları için işten atılan Flormar işçilerinin Gebez'de Çırağıan Düğün Salonu'nda "Flormar Değil, Direniş Güzelleştirir" sloganıyla yapılan dayanışma gecesine işçiler ve emek dostları büyük ilgi gösterdi. Salona sığımayan emek dostları, yolu uzak olup erken ayrılanları bekleyip öyle salona girebildi. 
Etkinliğe sloganlar ve “Güzel günler göreceğiz” şarkısı ile giriş yapan Flormar işçileri katılan kitle tarafından yoğun alkışlarla karşılandı

162 Gündür sendika hakları için direnen Flormar işçilerinin 23 Ekim akşamı yapılan dayanışma gecesine eylemdeki BBS Metal İşçileri, 3. Havalimanı işçileri, AnıTur işçileri, Cargill işçileri ve bir çok iş kolundan işçiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri etkinliğe katılım gösterdi

Petrol-İş Sendikası Genel İdari Sekreteri Ahmet Kabaca, Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik.Nakliyat-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal,Harbiş Sendikası İstanbul Şube yöneticileri, İnşaat-İş sendikası üyeleri, Dev Yapı-İş sendikası üyeleri, Limter-İş sendikası üyeleri de kitlesel olarak katıldı.

3. Havalimanındaki inşaat işçileri ve tutuklu işçilerin selamlandığı Flormar İşçileriyle Dayanışma Gecesi’de etkinlik coşkulu geçti.

Serap Yağız, Dilan Aydın, Ender Yiğit, Emin İgüs, Kerem Aktan, Levent Ülgen, Nejat Yavaşoğulları, Müfit Can Saçıntı, Orhan Aydın, Ufuk Karakoç da Flormar işçileriyle dayanışmak için etkinliğe katılan sanatçılar arasında yer aldı.


Sunuculuğunu Enver Aysever’in yaptığı etkinlikte eylemi devam  işçiler tarafından konuşmalar yapıldı. Flormar işçilerinin yanı sıra, Cargill işçileri, Greif işçileri ve BBS’de eylemi devam eden işçiler de etkinlikte konuştu.

En iyi direnen işçiler birbirini anlar

Tutuklu Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut Flormar İşçileri Dayanışma Gecesine mesaj gönderdi.



“En iyi direnen işçiler birbirini anlar”
Özgür Karabulut'un mesajı şöyle:
"Dostlar,
Bizler 3.Havalimanı işçi direnişi sonrası tutuklandık. 'Köle değiliz' çığlığı kölelik koşullarında çalışan, yaşayan milyonlarca işçiye ulaşmasını diye, bu direniş başka işçilere örnek olmasın diye tutuklandık.

Tamamen yasal meşru haklarımızı kullanmamız suç sayıldı patronların gözünde.
Bunu en iyi siz biliyorsunuz. Anayasal haklarınızı kullanıp işinizden atıldınız ve aylardır direniştesiniz ve hakkınızı alana kadar da direneceğinizi biliyoruz.

Bu haklı direnişinizde başka işçiler sesinizi duymasın, başka işçiler sendikaya üye olmasın diye patronlar tarafından birçok uygulamaya baskıya maruz kaldınız. Ama hiçbir baskı sizi yıldıramadı 'Direnişe devam' dediniz.  Sadece kendiniz için değil tüm işçiler için de direniyorsunuz. Direniş Flormar sınırlarını aşıp hepimizin direnişi olmuştur.

Biz de en iyi direnenler birbirini anlar diyoruz. 3. Havalimanı işçi direnişini sloganlarıyla ilk selamlayan Flormar işçileri, Cargill işçileri oldu. Biz de buradan sizin direnişinizi selamlıyor, kazanacağınıza, kazanacağınıza inanıyoruz. Birleşen işçiler yenilmezler."



Gecenin sonundaYapıcılar grubu ve Flormar işçilerinin uyarladıkları şarkı hep birlikte söylendi ve etkinlik hep birlikte çekilen halaylarla sona erdi.