3.Havalimanında Logarda Bulunan İşçi Öldürüldü İddiası

3. Havalimanında logarda cesedi bulunan işçinin öldürülerek logara atıldığı ileri sürülüyor.

İSTANBUL - Üçüncü Havalimanı inşaatında logarda cesedi bulunan, kimliği hakkında bilgi edinilemeyen işçinin öldürülerek logara atıldığı ileri sürülüyor.

3. Havalimanında terminal bölgesinde işçiler arasında kavga çıktığı ve bıçaklanarak öldürüldüğü ve sonradan logara atıldığı iddia ediliyor.

MedyaBlok'un haberine göre, Ahen Group'ta çalıştığı belirtilen işçinin proje elemanı olan (dışarıdan gelen bir işçi) ile burada taşeron olarak çalışan işçi arasında kavga çıktığı, bir işçinin bıçaklandığı ve öldüğü sonrasında izolasyona sarılarak rögara atıldığı belirtiliyor.

Formenlerin bazıları bir işçinin öldürüldüğünü bildikleri ifade edilirken, ana firmanın işçinin dışarıdan geldiğini, formenlerin ise işçinin taşeron olduğun söyledikleri verilen bilgiler arasında.

Olayın benzeri ifadelerle işçiler arasında da konuşulduğ belirtildi.

Bir işçinin ise olayın yaşandığını , olay yerinin üzerinin paletlerle kapatıldığını. Ölümün Ulaştırma Bakanı'nın geldiği gün yaşandığını belirttiği aktarılıyor.

 

İGA: "Her İddiayı Haberleştiriyor musunuz?

Konu ile ilgili aranan İGA yetkililerinin olayın doğru olmadığını söyleyerek, ”Burası ile ilgili çok sayıda yalan bilgi var. Siz duyduğunuz her bilgiyi haberleştiriyor musunuz?” dediği belirtildi.

 

İGA ve Bakanlık Cevap Vermedi

HDP milletvekili Serpil Kemalbay'ın, olay ile ilgili İGA’yı aradıklarını ve yanıt alamadıklarını söylediği, Kemalbay'n, bakanlığa da durumu aktardıklarını ve oradan da bir yanıt alamadığını belirtiliyor.