< Tutuklu Havalimanı İşçilerine Kart Gönderildi

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, Silivri Hapishanesi'nde tutuklu bulunan havalimanı işçilerine toplu kart gönderme eylemi yaptı. Kadıköy Postanesi'nden kartları postaya veren platform üyeleri yaptıkları açıklamada "3.Havalimanı işçilerinin talepleri en insani taleplerdir, bu taleplerin karşılanması gerekiyor.Haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi. 

İSTANBUL - 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu bileşenleri Silivri Hapishane'sinde tutuklu bulunan havalimanı işçileriyle dayanışmada bulunmak amacıyla toplu şekilde el yapımı kartlar gönderdi. Platformu üyeleri, tutuklu işçilerden her birine olabiliğince çok sayıda kart ulaşabilmesi için çaba gösterdi.
Kartların postaya verilmesinin ardından Devrimci Yapı İşçileri Sendikası, İnşaat İşçileri Sendikası ve Av.Güneş Ekin Saygılı, tutuklu işçilerin durumunu aktaran bir basın açıklaması yaptı.

Sendikalar adına konuşan İnşaat İşçileri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Kadir Kurt, 3. Havalimanı şantiyesinte çalşan inşaat işçilerinin en insani talepleri dile getirdiklerini ve bir iş bırakma eylemi yaptıkları için haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandıklarını belirtti. Gerek inşaat işçileri olarak, gerek çeşitli siyasi yapılar ve demokratik kitle örgütleri olarak tutuklanan inşaat işçilerinin yanında olduğumuzu bir kez de onlara kartlar göndererek bildirmek istedik. "Onları asla ve asla yanlız bırakmayacağmızı, taleplerinin bizim de taleplerimiz olduğunu kendi dilimizce ifade eden kartlar gönderdik" dedi.

Bostancı'da ücretlerini alamadıkları için şantiyeyi işgal eden Köroğlu Grup'a bağlı çalışan inşaat işçilerinin de gelerek kart gönderdiklerini ve 3. Havalimanı işçilerinin taleplerinin hem kendi talepleri hem de tüm inşaat işçilerinin talepleri olduğunu belirten işçilerin bu desteinin çok önemli olduğunu vurguladı.
"Burada tutuklu arkadaşlarımızın sesine biraz daha ses olmaya çalıştık, başta Köroğlu Grup işçisi arkadaşlara ve bizimle birlikte kart gönderenlere her iki sendika adına teşekkür ederiz" diyen Kurt, sözü tutuklu işçileri ziyaretten gelen Av. Güneş Ekin Saygılı'ya bıraktı.  Bu arada "İnşaat İşcisi Yalnız Değildir" sloganı atıldı.
3. Havalimanı işçilerinin bir çoğunun adli tutuklularla birlikte kalmak zorunda bırakıldığını belriten Saygılı, platformun çabasından mutlu olduklarını fakat bazı işçilerin bu çabanın seslerinin duyulmadığını düşündüğünü aktardı. Genel olarak işçilerin moralinin iyi olduğunu, platformun çabasıyla daha fazla haber ve dayanışmayla seslerinin duyurulması ve havalimanındaki işçilere destek verilmesini istediklerini belirten Saygılı, "Aslında bazı arkadaşlarımız 'Neden tutuklu olduğumuzu halen anlayabilmiş değiliz. Bizim suçumuz ne? Adli tutuklular, uyuşturucu satanlar teker teker bırakılırken biz niye burada tutuluyoruz? diye soruyorlar" dedi.

İşçilerin adli tutuklularla bir arada tutulduğunu ve mescit gibi kısımlarda yerlerde yattıklarını, 7 kişilik koğuşlarda 35-40 kişi kalmak zorunda bıraklıdıklarını da aktaran Saygılı, arkadaşlarımız bu konuda yetkilileri harekete geçirmek için milletvekilleri ve platform üyelerinin girişimde bulunması gerektiğini belirttiklerini aktararak "Platforma ve destek veren tüm dostlarına da selamlarını gönderdiler" dedi.

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu bileşenleri, şantiyedeki çalışma koşullarının iyileştirmesi ve tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılması için çabalarının ve etkinliklerinin süreceğini belirterek postane önünden ayrıldı.