Gama ve Türkerler Holding'in yapımını üstlendiği Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan 2 işçi 3 aydır ücretlerini almadıkları için vince çıktı.

KOCAELİ - Kocaeli'nde Gama Holding ve Türkerler Holding tarafından inşaa edilen Kocaeli Şehir Hastanesi'nde inşaatında çalışan işçilerden 2'si 3 aydır maaş alamadıklarını belirterek vinç kulesine çıktı.

DİSK'e bağlı Devrimci Yapı İşçileri Sendikası'nın verdiği bilgiye göre işçiler 3 aydır maaş alamıyor. Ödeme yapılmayan işçiler 15 gün önce işi bıraktı fakat ücretleri yine ödemeyince 2 işçi vinç kulesine çıktı.

Arkadaşlarının vinç kulesine çıktığını gören işçiler toplanarak beklemeye başladı. Ücretlerinin ödenmesini isteyen işçileri polis şantiyeden göndermeye çalıştı fakat işçiler arkadaşları vinç üzerindeyken gitmeyi kabul etmedi. Bir süre sonra taşeron patronlarından birisi gelerek işçilerle konuştu.

Dev Yapı-İş Sendikası temsilcileri "Taşeron işçilerin ücretlerini ödeyeceğine utanmadan 'Ben cebimden ödeyeceğim para toparlamaya çalışıyorum. Ama böyle de olmaz böyle sorunu çözemezler. Kimsenin parası kalmaz. Ben burada insanlık yapıyorum. Böyle şeyler yapmakla olmuyor' demek aymazlığını gösteriyor. İşçiler haklarını istiyor" dedi.

BBS adlı taşeron firmaya çalışan kalıpçıların 3 aydır paralarını alamadıklarını aktaran sendika temsilcileri, işçilerin 15 gündür de oyalanmakta olduğunu belirtti.

En son BBS taşeron firma sahibinin işçilere "Para mara yok şantiyemi terkedin  kime gidiyorsanız gidin savcılığa mı gidiyorsunuz polisi mi çağırıyorsunuz ne yaparsanız yapın" dediğini işçilerin de çözümü vince çıkmakla  bulduğunu ifade eden sendika temsilcileri işçileri bu eylemi yapmak zorunda bırakan taşeronların gece 02.30 civarında gelmek zorunda kaldığını söyledi.

Olaya ilişkin görüştüğümüz Devrimci Yapı İşçileri Sendikası yöneticilerinden Hasan Oğuz " "Hak  verilmez alınır sözü bu akşam bir kez daha doğruluğunu bize ispatladı. Emekçiler hakkını istemek için BBS firma patronunın yanına gittiklerinde emekçilere para mara yok şantiyemi terkedin   kime gidiyorsaniz gidin diye kovmuştur. Fakat bu akşam saat iki buçukta    emekçilerin ayağına geldiler  paranın yarısını tamamlamışlar yarısını da sabah ödeyecekleri sözünü verdikleri için işçiler eylemi sonlandırdı. Sağ salim aşağıya indiler.  Emekçinin alın terine göz dikenler, aşağılayanlar, kovanlar bilsinler ki, onlarda bu geceki gibi yalvarmaya mahkum kalacaklardır" dedi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından yapımı Gama Holding ve Türkerler Holding verilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli, 20 Mayıs 2015'te atılmıştı.