KESK Genel Merkezi'nde KHK'lı Üyelerine Saldırı

Yüksel Caddesi'nde "İşimizi Geri İstiyoruz" talebiyle eylem yapan kamu emekçilerinin 1 yıla yakın  süredir "KESK ihraç edilen üyelerine sahip çıkmalıdır" talebiyle oturma eylemi yaptıkları KESK Genel Merkezi'nde eşyaları kapıya kondu ve darp edildi.

 ANKARA - KHK ile ihraç edilen ve Yüksel Caddesi'nde "İşimizi Geri İstiyoruz" talebiyle eylemler gerçektiren kamu emekçileri bir yıla yakın süredir de üyesi oldukları KESK'in genel merkezinde "KESK, ihraç edilen üyelerine sahip çıkmalıdır" talebiyle oturma eylemi yapıyordu.

Bu sabah yine KESK binasına giden KHK ile ihraç edilen KESK üyeleri Acun Karadağ, Sibel Balaç ve destek veren Meltem Servi eşyaların çöp poşetlerine doldurularak kapının önüne bırakıldığını gördü. Kapıyı çalarak  görüşmek için bekleyen emekçiler bir süre sonra saldırıya uğradı.

KESK yönetin kurulu üyelerinin saldırısına uğradıklarını ve darp edildiklerini belirten Meltem Servi ile görüştüğümüzde olayı şöyle aktardı:

"Kapıd poşetler içinde eşyaları gördük. Kapıyı çaldık defalarca açan  olmadı. Oturup beklemeye başladık ki, bir muhatap çıksın görüşelim. Bu arada polis ve gözaltı araçları geldi. Polisler Acun Hoca'ya "Ne oldu Acun Hoca seni sendikaya mı almadılar" diye sordu.

 

"Darp Edildik, Yerlerde Sürüklendik"

KESK yönetiminin bu tavrını protesto amacıyla da kapıya "Sendika üyelerini kapıya atamaz" yazılı döviz astık kapı önünde oturmaya devam ettik. Bir süre sonra kapı açıldı, görüşecek birileri çıktı nihayet diye düşünürken 40'ı aşkın kişinin itip kakmalarıyla karşılaştık. Bizi binadan çıkarmak için saldırdılar. Acun hocada kalp pili var, korumaya çalıştık. Sibel Alaç'ın üzerine çullandılar. Yerlerde sürüklendik.

Merdivenlerden aşağıya düşmeden nasıl indik bilmiyorum ama darp edilerek dışarı atıldık. Bu utanç verici. KESK yönetimi polis çağırdı ve bizi kendi üyelerini darp ederek binadan çıkardı."

 

"KESK Üyelerini Darp Edenlerin Değil Mücadele Edenlerindir"

KHK ile ihraç edilen KESK üyesi Acun Karadağ ise "Olayın ayrıntılarını öğrenmişsiniz zaten. Eşyalarımız çöp poşetine konup atıldı. Bizler 40'dan fazla kişinin saldırısına maruz kaldık. Ben şunu vurgulamak istiyorum ki, üyelerinin eşyalarını çöp poşetlerine doldurup kapıya atanlar, haksız bir şekilde işinden edilmiş ve mücadele veren üyelerine kapılarını kapatan, onları darp edenler KESK'li değildir. Bu utanç verici hareketi yapanlar bedeller ödenerek kurulmuş bir sendikanın, konfederasyonun üyesi olamazlar. Onlar direnemedikleri, mücadele etmedikleri için bunu yaptılar. Bir yıldır da teşhir oluyorlar ve mücadele edenleri hazmedemediler. KESK mücadele edenlerin, direnenlerin sendikasıdır. Direnmeye mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

 

KESK'ten Sosyal Medya Açıklaması

Genel merkez binasından üyelerini atan KESK yönetimi, sosyal medyadan ‘Yalan haberlere itibar etmeyin’ şeklinde açıklama yaptı. Sosyal medyadan “KESK, kendi içerisinde yaşanan sorunları her zaman kendi içerisinde çözmek taraftarıdır ve oturma eyleminin diyalog yoluyla çözülmesiyle ilgili bir senedir önemli bir çaba sarf etmiştir. Oturma eylemine ilişkin tutumumuz demokratik kamuoyu ile paylaşılmıştır. Yalan haberlere, iftiralara itibar edilmemelidir" açıklaması yapan KESK yönetiminin üyelerini atmasının ardından oturma eyleminin sürdüğü yerde ekonomik kriz hakkında geniş katılımlı basın açıklaması düzenlenlediği öğrenildi.