“Kanımızı Emen Tahtakurusu Sisteminize Karşı Direneceğiz Ve Örgütleneceğiz!”

DİSK'e bağlı Devrimci Yapı İşçileri Sendikası, sendika Genel Başkanı Özgür Karabulut'un tutuklanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Karabulut'un sınıf sendikacılığı yaptığı, işçilerin hakları gasp edilmesin diye mücadele ettiği için tutuklandığı belirtilen açıklamada Dev-Yapı-İş, “Bu güne kadar hep şantiyelerde işçi ölümleri ile gündem olduk, bundan sonra direnişlerimizle gündem olacağız!” denildi.

İSTANBUL – DİSK'e bağlı Devrimci Yapı İşçileri Sendikası, 4 Ekim akşamı DİSK Genel Merkezi önünden jandarmalar tarafından gözaltına alınan sendika Genel Başkanı Özgür Karabulut'un dün çıkarıldığı Gaziozmanpaşa Adliyesi'nde verdiği ifadenin ardından tutuklanması üzerine yazılı bir açıklama yayınladı.

İktidarın derinleşen ekonomik krizin faturasını biz işçi ve emekçilere kesmeye çalıştığını,inşaat sektöründe büyütüp holdingleştirdiği yandaş firmaların kârları azalmasın diye inşaat işçilerini baskı altında tutmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, “Balık istifi servislerine, kurtlu yemeklerine ve kanımızı emen tahtakurusu sistemlerine ölüm sebebimiz 'iş kazası' yazılmasına karşı çıktığımız için iktidarın kolluk kuvvetleri yaşam alanı denilen esir kampımıza postalları ile girip kapıları kırarak 600 işçiyi rehin aldılar. 24 arkadaşımız tutuklandı. Yetmedi 3 arkadaşımızın ıslıklarından korktukları için tutukladılar. Sebebini bile bildirmeye gerek duymayan patronlar 6 arkadaşımız daha tutuklatıldı. Bir çok işçi arkadaşımızı soruşturması devam ediliyor. Tabi patronların korkusuda ilkel çağlardaki gibi kolluk kuvetlerin gözetiminde işçiler çalıştırılıyor” denildi.

Özgür Karabulut'un havaalanı işçilerinin sesi olduğu için DİSK Genel Merkezi binası önünde sokak ortasında rehin alınıp, dün itibarı ile egemenlerin kendi koydukları yasaları çiğneyerek yaptıkları bir yargılamayla tutuklandığı belirtilen açıklamada; “Özgür Karabulut emeği sömürülen ve yok sayılan işçilerin yanında olduğu için işçi katliamları olmasın dediği için şantiyeler mezarlığa dönüşmesin dediği için işçinin yaşam alanında yemesine içmesini, servisini, baretine ve tulumuna can güvenliğini patron çalmasın dediği için tutuklandı.
Özgür Karabulut AKP iktidarının ranta ve talana dayalı ekonomik politikasını eleştirdiği için işçilerin haklarını dile getirdiği için tutuklandıÖzgür Karabulut işçi sınıfının sendikacısı olduğu için tutuklandı” denildi.

Bu gün yüzlerce şantiyede binlerce işçinin ödemeleri yapılmadığına, binlerce ailenin bu nedenle geçinemediğine dikkat çekilerek “Biz inşaat işçileri, biz yapıcılar bir daha haykırıyoruz. Baskılarınız ve tutuklamalarınız bizi asla yıldıramayacaktır. Kanımızı emen tahtakurusu sisteminize karşı direneceğiz ve örgütleneceğiz. Emeğe saygı ve eşit yaşam hakkı talebimizde geri adım atmıyacağız. Bir kez daha hukuk sisteminize sesleniyoruz. Tutuklanan arkadaşlarımız, sendikacılarımız, genel başkanımız serbest bırakılsın.
Patronlar bilsin ki bu baskı, susturma ve sindirme politikalarına karşı boyun eğmeyeceğiz. Sokaklarda, meydanlarda, fabrikalarda ve şantiyelerde işçilerin yanında olmaya devam edeceğiz.
Özgür Karabulutun dediği gibi “Bu güne kadar hep şantiyelerde işçi ölümleri ile gündem olduk, bundan sonra direnişlerimizle gündem olacağız.Tutuklu arkadaşlarımız ve sendikacılarımız serbest bırakılsın” denidi.