< Sarıyer Belediyesi 9 Eğitim Emekçisini İşten Çıkardı

Sarıyer Belediyesi, Sarıyer Akademi’de öğretmenlik yapan 9 eğitim emekçisinin işten çıkardı. İşten çıkarmalar DİSK Genel İş tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.

İSTANBUL - Sarıyer Belediyesi sendikal mücadeleye öncülük eden Sarıyer Akademi hocası dokuz öğretmeni işten attı. Bunun üzerine DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası, Sarıyer Akademi önünde bir basın açıklaması yaparak işten çıkarılan emekçilerin işe geri alınmasını istedi.

Eylem sırasında okunan basın açıklamasında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in “Sarıyer’deki en önemli projem Sarıyer Akademi’dir” dediğine ve Sarıyer Akademi’de çalışan öğretmenlerin 210 öğrenciden 191’ine üniversite sınavını kazandırdığına dikkat çekilerek, işten çıkarmaların haksız olduğu vurgulandı.

Sendikal örgütlenmeye öncülük eden 9 öğretmenin işten çıkarılmasının bir hukuksuzluk örneği olduğunu belirten Genel İş, “Yapılan hukuksuzluğun bir an önce son bulmasını ve işten çıkarılan öğretmenlerin tekrar öğrencilerine kavuşmalarını bekliyoruz. Üyelerimiz iş başı yapmadıkları taktirde eylemlerimiz artarak devam edecek” dedi.