< < 6 Havalimanı İşçisi Daha Tutuklandı

Kölece çalışma koşullarına karşı iş bırakma eylemine katılan 3. Havalimanı işçilerinden 6'sı daha tutuklandı.

İSTANBUL - 3. Havalimanı’nda iş cinayetlerinin durdurulması ve kötü çalışma koşullarının iyileştirmesi için yaptıkları iş bırakma eylemi nedeniyle gözaltına alınan 8 işçiden 6'sı daha tutuklandı.

İnşaat-İş Sendikası, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, dün akşam işçi koğuşlarının basıldığını ve işçilerin gözaltına alındığını yazdı. Sendikanın yaptığı paylaşımda;

"Edindiğimiz son bilgilere göre; dün akşam da işçi koğuşları basılarak, bir grup işçi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Siirt Pervari nüfusuna kayıtlı Enver ve Yusuf Asan kardeşler de var. Kardeşlerin ailelerinin verdiği bilgiye göre işçiler şu anda Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde ifade veriyor. Avukatlarımız konuyla ilgili bilgi almaya çalışıyor.

Soruşturma kapsamında 8 işçi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 işçiden, 6’sının savcılık sorgusu için Gaziosmanpaşa (GOP) Adliyesi’ne sevk edildiği öğrenildi" açıklaması yapıldı" bilgisi verildi. 

Dev Yapı-İş Sendikası ise sosyal medya hesabı üzerinden 3. Havalimanında gözaltı ve tutuklamaların devam ettiğini, bugün 6 işçinin daha tutuklandığını duyurdu. 

Tutuklanan işçilerin isimlerinin Bilal, Diyar, İbrahim, Mehmet Nuri, Mustafa, Yusuf olduğu öğrenilebildi. İki işçi ise adli kontrol şartıyla bırakıldı.

14 Eylül'de 3.Havalimanı'nda kötü çalışma koşullarının iyileştirilmesi için iş bırakma eyleminin ardından gece yarısı operasyonuyla 600'e yakın işçi gözaltına alınmış, 24'ü tutuklanmıştı. 

Geçtiğimiz hafta 3 işçi ve dün 1 işçi daha tutuklandı. Tutuklu işçi sayısı 34’e yükselirken, tutukluluğa yapılan itiraz da reddedildi.