KHK ile işten atılan Kenan Güngördü ve Sinan Yerdelen Ankara'da TBMM'de siyasi partilerle görüşmesinin ardından yaptıkları açıklamada "güvenlik soruşturması"na son verilmesi ve KHK ile işten atılanların derhal işe geri alınması talebini yineledi. "Bu hukuksuzluk devam ederse binlerce emekçiyle Ankara'ya geliriz" dedi.

ANKARA - KHK ile işten atılan ve "Sabrımız Kalmadı İşimizi Geir İstiyoruz" şiarıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Zeytinburnu Belediyesi işçisi Kenan Güngördü ve Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi işçisi Sinan Yerdelen Ankara'da ikinci günlerinde TBMM'de siyasi partilerle görüştü.

Parti grup toplantılarında HDP ve CHP milletvekilleriyle görüşen emekçiler KHK ile ihraç ve güvenlik soruşturmasının haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğunu ve anayasaya aykırı olduğunu, iktidarın bir an önce bu uygulamalara son vermesi gerektiğini dile getirdi.

Görüşmelerin ardından TBMM bahçesinde HDP milletvekilleri ile bir açıklamayla taleplerini dile getirdiler.

Kenan Güngördü açıklamada KHK ile ihraç ve güvenlik soruşturmasının anayasaya aykırı ve hukuksuz olduğunu ifade ederek "KHK ile ihraç ve güvenlik soruşturmaları iktidarın ve mecilisin gündemine alınması ve bir an önce bu haksızlığın ve hukuksuzluğun giderilmesi gerekiyor. Bu yapılmazsa eğer bir dahaki İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüşümüz binlerce emekçiyle birlikte olacak ve AKP'den çok ciddi biçimde hesap sorulacaktır" dedi.

Yüzbinlerce emekçinin KHK ile mağdur edildiğni ifade eden Güngördü, "Bütün illerde görüştüğümüz arkadaşlarımız çok büyük bir öfke biriktirmiş durumdalar ve 'Açız' diyorlar. Çocuğuna bir pantolan alamadığı için emekçiler intihar ediyor. Ama tabii iktidardakiler sarayda çok rahatlar, sokaktan hiçbir haberleri yok, tabii onlar için kriz yok. Ama biz bu yoksulluğun sonundayız ta ki, iliklerimize kadar. İsyanın eğişindeyiz ve bütün siyasi partilere bir kez daha sesleniyoruz. KHK ile ihraç edilenlerin acilen işlerine iade edilmesi gerekiyor" dedi.

Milletvekillerine seslenen Güngördü bir kez daha anayasayı okumaları gerektiğini ve anayasada sendikalı olmanın ya da muhalif olmanın suç olmadığını anayasal bir hak olduğnu hatırlatarak "Biz bugüne kadar hiçbir iktidara biat etmedik ve etmeyeceğiz" dedi.

Meclis yeni çalışma dönemine başlarken KHK'lerin bir kez daha gündeme alınması için Ankara'ya geldiklerini ifade ederek "Yüzbinlerce emekçi adına talebimiz güvenlik soruşturmaları son bulsun , KHK ile ihraç edilen tüm emekçiler işlerine iade edilsin" dedi.