< < Candy Hoover İşçileri Üretimi Durdurdu...

Eskişehir'de kurulu Candy Hoover Doruk fabrikasında 16 işçinin işten çıkarılması sonucu dün (1 Ekim) üretimi durduran bine yakın işçinin eylemi sürüyor.

ESKİŞEHİR - Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu Candy Hoover Euroasia Ev Gereçleri A.Ş’ye ait 3 fabrikadan biri olan Doruk’ta 16 sözleşmeli işçinin işten çıkartılması üzerine 3 fabrikada bulunan 1000 civarındaki işçi dün üretimi durdurdu. İşten atmalara tepki gösteren işçilerin, eylemi bugün de devam ediyor.

Ankastre, ocak, kurutma makinesi ile bulaşık makinesi gibi beyaz eşya üretiminin yapıldığı Candy Hoover Euroasia'da üretim müdürünün"Yaptığınız kanunsuzdur" diyerek tehdit ettiği ve sürekli olarak video kaydı aldırdığını belirten işçiler "Asıl kendisi kanunsuzluk yapıyor toplu sözleşmenin gereklerine uymuyor" diyerek tepki gösteriyor

Eskşehir'de bulunan Renta ve Doruk fabrikalarında işçiler geçtiğmiz hafta sözleşmeli işçilerin kadroya alınması, yemek ve servislerin iyileştirilmesi, işçiler üzerindeki baskılara son verilmesi talebiyle yarımşar saatlik iş bırakma eylemi ile mesaiye kalmama eylemleri gerçekleştirmişlerdi. İşçilerin eylemleri üzerine sendika ile şirket yetkilileri arasında bir görüşmeler başlamıştı.

İşçilerin 11 madde halinde belirledikleri taleplerinin kabul edilmemesi halinde sendika eylemlerin artarak devam etmesi kararı almıştı.

Candy Hoover Euroasia işçileri işten atılan arkadaşlarının geri alınması ve taleplerinin yerine getirilmesi için iş durdurma eylemini bugün de sürdürüyor.