"170 Bin Emekçi Bileşirsek Kazanırız"

"Sabırımız Kalmadı, İşimzi Geri İstiyoruz" şiarıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş gerçekleştiren Sinan Yerdelen ve Kenan Güngördü Ankara'da yine KHK ile ihraç edilen emekçilerle birlikte İHD Ankara Şubesi'nde basın açıklaması gerçekleştirdi. KHK zulmüne karşı harekete geçtiklerini ve tüm emekçilerin mücadelesini birleştirmek istediklerini belirtti.

ANKARA - KHK ile işten atılan Kenan Güngördü ve Sinan Yerdelen "Sabrımız Kalmadı İşimizi Geri İstiyoruz" şiarıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüşlerinin 8. gününde Ankara'ya ulaştı. Emekçiler Ankara'ya girişte AŞTİ'de gözaltına alındı. GBT taramasının ardından serbest bırakılan emekçiler, KHK ile ihraç edilen Mahmut Konuk'un her pazartesi gerçekleştirdiği basın açıklamasına katıldı. Konuk'un işine geri dönebilmek için 86'ıncı kez gerçekleştirdiği eylemde konuşmasına fırsat verilmeden üç emekçi gözaltına alındı.
Gözaltı aracına bindirilirken, "KHK'lar Gidecek Biz Kazanacağız", "Hak Verilmez Alınır Zafer Sokakta Kazanılır", "Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız" sloganları attı.
Bir kaç saatlik gözaltının ardından serbest bıraklıan emekçiler saat 13.00'de Ankara'da KHK ile ihraç edilen diğer emekçilerle birlikte basın açıklaması düzenledi.
İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi'nde bir araya gelen Kenan Güngördü, Sinan Yerdelen, Mahmut Konuk, Mazlum Çetinkaya, Arkadaş Canplolat KHK ile ihraç edilen tüm emekçilere seslenerek mücadeleyi birleştirme ve büyütme çağrısında bulundu.

Toplantıda ilk olarak söz alan Kenan Güngördü, AKP’nin işçi ve emekçilere karşı kendi OHAL’ini uygulandığını söyledi. Güngördü, “İstanbul’dan buraya gelene kadar sürekli olarak polis takibindeydik. Sanki bizler vatan hainiymişiz, sanki bizler hırsızmışız gibi gözlem altında tuttular. Çay içerken bile bizi gözlemliyorlardı. Ama asıl suçlu onlardır. Çünkü biz işimiz, ekmeğimiz ve onurumuz için yürüyoruz” dedi.

 

Eskişehir'den Ankara'ya Giden Otobüste 50 Kişi Rehin Tutuldu

Eskişehir’den Ankara’ya gelmek için bindikleri otobüste yaşananları aktaran Güngördü, “Biz otobüse bindikten sonra, polisler bindiğimiz otobüsün muavinini arayarak, Ankara’ya kadar hiçbir yolcunun otobüsten inmemesini söylemiş. Muavinde otobüste bulunanlara seslenerek, ‘Ankara Emniyeti’nden karar var; Ankara’ya kadar kimse inmeyecek’ dedi. Eskişehir’den Ankara’ya kadar yaklaşık 50 yolcuyu resmen rehin aldılar” diye belirtti.

 

"Hukuksuzluğu Anlatmak İçin Anayasa Kitapçığı mı Fırlatalım"

Meclis’in önüne gitmek istediklerini de aktaran Güngördü, ancak gittikleri Meclis önünde çok sayıda polisin güvenlik aldığını ve etraflarını sardığını söyledi. Güngördü, “İllegal bir örgütmüşüz gibi bize yaklaştılar. Biz sadece işimizi geri istiyoruz. KHK’lerin kaldırılmasını istiyoruz. Anayasa kitapçığını meclise mi, cumhurbaşkanına mı atalım. Onlara kanunları biz mi öğreteceğiz” diye belirtti.


"Yüzbinlerce Emekçinin Volkan Gibi Patlamasından Korkuyorlar"

Daha sonra konuşan Sinan Yerdelen de, şunları söyledi: KHK’ler ile yüz bin insan ihraç edildi ancak herkes kendi direnişinde. Bizler bu yürüyüşle yüz binlerce işçinin direnişini birleştireceğiz. Artık sabrımız kalmadı, adalet istiyoruz. Haklarını talep eden işçi ve emekçilerden korkuyorlar. Çünkü işçi direnişlerinin bir volkan gibi patlamasından korkuyorlar. Biz korkmadığımızı Eskişehir’de Ankara’da onlara gösterdik. Haklıyız kazanacağız. Biz emekçiler kazanacağız iktidardakiler gitmeye mahkum.”

"170 Bin Kişi Ankara'da Bir Araya Gelirse Kazanırız"

İşçi Mazlum Çetinkaya ise, 11 Ekim’de HDP ve CHP’li milletvekillerinin de katılımı ile Meclis’te gerçekleştirecekleri basın toplantısı için çağrı yaptı. “170 bin KHK mağdurunu 11 Ekim günü Meclis’te yapacağımız basın açıklamamıza bekliyoruz. 170 bin kişi ile Ankara’ya gelirsek mutlaka kazanırız” diye konuştu.