Beşiktaş Belediyesi İşçileri İş Bırakacak

Beşiktaş Belediyesi işçileri maaşlarının ödenmediği için yarın işyerlerinde iş bırakacak.

 İSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi işçileri Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’ın FETÖ üyeliği, rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla birlikte görevden alınmasından sonra  maaşlarını alamadıklarını ve mağdur edildiklerini belirttiler.

İşçiler daha önce de ödeme sözü verildiğini ancak maaşlarını alamadıklarını bu nedenle iş bırakma haklarını kullanacaklarını aktardı.

DİSK Genel İş Sendikası'nda örgütlü olan işçilere geçtiğimiz hafta sendika ile belediye yönetimi arasında gerçekleşen görüşme neticesinde maaşların ödeneceği sözü verilmişti. Ödeme sözü yerine getirilmeyince sendika iş durdurma kararı aldı.

Pazartesi günü işçiler çalıştıkları iş yerlerine giderek işi durduracaklar. Eğer iş durdurma eylemi ile maaşların ödenmesi sağlanmazsa işçiler Salı günü 08:00 da belediye önünde toplanacaklar.

 

İŞÇİLERE “EYLEM YAPARSANIZ İŞTEN ATARIZ” TEHDİDİ

Yolsuzluk yaptığı öne sürülen Haznedar’ın belediyenin kasasını boşalttığı da söyleniyor. Belediye yönetimi de bunu öne sürerek maaşların ödenemediğini söylüyor. Öte yandan müdürler ve şefler tarafından eylem yapmamaları yönünde işçilerin tehdit ettiği de öğrenildi. Yapılacak bir eylemin partiye zarar vereceğini öne süren yöneticiler, işçileri işten atmakla tehdit etti.

 

BEŞİKTAŞ, EN YÜKSEK GELİRE SAHİP BELEDİYELERDEN

2014 yılındaki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Beşiktaş Belediye Başkan Adayı olan Murat Haznedar, %77 gibi yüksek bir oyla belediye başkanı seçilmişti. İstanbul’un en yüksek gelire sahip belediyeleri arasında önemli bir yere sahip olan Beşiktaş Belediyesi’nde daha önceki belediye başkanı 8 milyon lira borç bırakarak gitmişti. Haznedar’ın gidişiyle birlikte belediyenin şu an bilinen borcunun ise 400 milyon liranın üzerinde olduğu söyleniliyor.

 

"BAŞKAN'IN YOLSUZLUKLARI BİZİ MAĞDUR EDİYOR"

Murat Haznedar’ın yaptığı yolsuzluklar nedeniyle mağdur olduklarını ve bu nedenle maaşlarını alamadıklarını belirten işçiler DİSK Genel İş önderliğinde Pazartesi günü işi durduracaklar. Eğer maaşlar yine ödenmezse işçiler Salı günü sabah 08:00 den itibaren belediye önünde toplanacaklar.

Kaynak: Gazete Tamam