< Kılıç'tan CHP Toplantısında Eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde İşten Atılan İşçi Chp'lilerin Toplantı Yaptığı Otelde Eylem  Yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geçtiğimiz yıl işten atılan Mahir Kılıç, CHP'nin Abant'ta toplantı yaptığı otele girerek eylem yaptı.

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geçtiğimiz yıl işten atılan Mahir Kılıç, CHP’nin Abant’ta bir otelde toplantı yaptığı sırada otele girerek eylem yaptı.
Mahir Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye'sinde 10 yıl çalışmış bir işçi. Belediyelerin taşeronlara kadro aldatmacası, İzmir'de işçileri işsiz bıraktı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron çalışmaya karşı 258 işçiyle birlikte kadro avası açan Mahir Kılıç "Amirine sözlü ve fiili saldırıda bulunmak" iddiasıyla 2017 yılının Ekim ayında işten çıkarıldı.
Mahir Kılıç 2017 yılı Ekim ayında amirine sözlü ve fiili saldırıda bulunduğu iddiasıyla işten atıldı. Kılıç, kendisi gibi çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 258 işçiyle birlikte kadro davası açtı. Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde 50 gündür oturma eylemi yapan Mahir Kılıç, süresiz açlık grevine başladı. Açlık grevinin 17. gününde (29 Eylül) sesini duyurabilmek için CHP'nin Bolu Abant’ta bulunan otelde 1. Çalışma ve Değerlendirme toplantısını yaptığı sırada otele gelerek eylem yaptı.
Toplantının yapıldığı otele elinde "İşim Ekmeğim Onurum İçin Süresiz Açlık Grevindeyim" yazılı bir pankart taşıyan Mahir Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu'na seslenerek bir haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atıldığnı ve işe iadesinin yapılmasını istedi. Otelin özel güvenlik görevlilerinin engelleme çabalarına rağmen işten atılma sürecini ve yaşadığı haksızlığı anlatan Kılıç bir süre sonda otelden çıkarıldı.
Elinde, “İşim ekmeğim onurum için süresiz açlık grevindeyim” yazılı pankartla toplantı yapılan salonun önüne kadar gelen Mahir Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tepki gösteren bir konuşma yaptı. Kılıç, daha sonra güvenlik görevlileri tarafından otelden çıkarıldı. Özel güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılan Kılıç otelin önünde de eylemini sürdürdü.
Kılıç konuşmasında “Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açan 258 işçiden biriyim. Şu ana kadar yaklaşık 30 arkadaşımızın yargıtaydan onaylanmış kadro davası olmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 258 işçi sadece kadro davası açmaları sebebiyle işten atıldı. Bu atılan işçilerin içinde 25 yılın sonunda sadece verimsizlikten atılan kadınlar var. 50 yaşında bir işçiyi yaşlısın diye atıyorlar. Bu ülkede emeklilik yaşı 65, şu anda bu kararı veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı yaşı 71. 71 yaşındaki bir adam 50 yaşındaki adamı sen yaşlısın diye işten attı. Tek suçumuz kadro davası açmak. Beni 300 tane güvenlik kamerası olan bir yerde amirine sözlü ve fiili saldırıda bulunduğum iftirasıyla attılar. Mahkemeye delil getiremediler. Ortada en ufak bir darp raporu yok. Çünkü olmayan bir şeyden attılar. Bundan dolayı kıdemimi vermediler, ihbarımı vermediler, işsizlik almama dahi engel oldular. Bunun neticesinde geçtiğimiz Ekim ayında ben işten atıldım. O günden bu güne tek kuruş gelirim yok. Benim evim kira, 10 yaşında bir kızım var, 3 aylık bir oğlum var. Yani beni açlığa mahkum eden burası” dedi.