Ankara Yürüyüşü 3. Gününde..

İşten atılan, göreve atanmayan emekçiler "Sabrımız Kalmadı İşimizi Geri İstiyoruz" diyerek Ankara'ya yürüyüşe geçti. Eylemleri devam eden işçileri ziyaret ederek yola devam edecek Kenan Güngördü ve Sinan Yerdelen'in yürüyüşü 3. gününde. Boran Atıcı ise Kocaeli'ne kadar eşlik edip Kadıköy'deki eylem alanına dönecek.

Zeytinburnu Belediyesi'nde KHK ile işten atılan Kenan Güngördü, işe dönebilmek için 175 gün belediye binası önünde oturma eylemi yaptı. Mahkeme kararına rağmen işe alınmayan Güngördü, emekçileri haksız hukuksuz olarak işten atan, kazandığı çalışma hakkını gasp edenlere karşı ses yükselmket gerektiğini belirterek Ankara'ya yürüyüşe başladı.

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde işten atılan Sinan Yerdelen de hastane önünde yaptığı basın açıklamasının ardından kendisinden evrakları istenip işe başlatılacağı söylenmesine rağmen bir sonuç alamaması üzerine Kenan Güngördü ile birlikte yürüme kararı aldığını belirtti.

24 Eylül günü Zeytinburnu Belediyesi önünde basın açıklaması Kenan Güngördü ve Sinan Yerdelen ilk olarak Kadıköy'de 18 gündür oturma eylemi yapan Boran Atıcı'yı ziyaret etti.

Kenan Güngördü, Sinan Yerdelen ve Boran Atıcı, 25 Eylül günü sabah erken saatte Kadıköy'den yola çıktılar.

Gebze OSB'de sendikalı oldukları için işten atılan Petrol İş Sendikası üyesi Flormar işçilerini 135. gününde ve Birleşik Metal İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan BBS Metal işçilerini ziyaret ettiler.

Zeytinburnu Belediyesi önünde yürüyüşün başlamasından itibaren başlayan polis takibi de Kadıköy'den devam etti. Flormar işçileri ve BBS Metal işçilerini ziyaretten sonra Düzce'de eylemini sürdüren mimar Alev Şahin'i ziyaret etmek üzere yürüyüşü sürdüren emekçileri polis takip etmeye devam ediyor.

Haberimiz yayınlandığı sırada Düzce sınırında olan emekçiler Alev Şahin ile de dayanışmada bulunduktan sonra Kocaeli'ne geçecek. Burada Boran Atıcı Kadıköy'e dönerek alandaki eylemini sürdürecek Sinan Yerdelen ise Kenan Güngördü ile birlikte Ankara'ya yürüyeceğini belirtti.

İşlerine geri dönmek için mücadele den emekçiler bu akşam sosyal medya eylemi çağrısı da yaptı.

"Ankara yürüyüşüne ses olmak için bugün saat 21.04'de #AnkaraYürüyüsümüz3üncüGününde hashtagiyle Twitter'dayız" denildi.