Real Market ve Uyum/Makro Market işçilerinin gasp edilen haklarını almak için verdikleri mücadele aylardır devam ediyor. Ortak eylem düzenleyen market işçileri 25 Eylül günü Migros Genel Müdürlüğü, Ataşehir Migros, Optimum Media Markt, ve Kozyatağı Metro Gross mağazaları önünde eylem yaptı.

İSTANBUL- Mağazaları kapatılan ve tazminatları ödenmeyen Real Market ve Uyum/Makro market işçileri aylardır gasp edilen haklarını alabilmek için Nakliyat İş Sendikası ile birlikte ortak eylemler gerçekleştiriyor. Mağazaların önlerinde ve içinde protesto eylemi gerçekleştirerek haklarını isteyen işçiler 25 Eylül günü de 4 ayrı yerde eylem gerçekleştirdi.

 

Optimum AVM’de Media Markt’ta Kasa Kilitleme Eylemi

Optimum AVM’de bulunan Media Markt’ta kasa kilitleme eylemi yapan işçiler burada ki eylemin ardından AVM çıkışında sloganlarla Metro Grup ve Media Markt'ı protesto ettiler. Buradan Kozyatağı Metro Gross Market önüne geçildi.

Kozyatağı Metro Gross Eylemi

Burada yine çevik kuvvet ile özel güvenlikler METRO’nun girişine barikat kurmuştu. İçeri girmek için kapıya yönelen işçilere etten duvar ören özel güvenlik ve polis, işçilerin içeriye girmesine engel oldu. Polise rağmen özel güvenlik görevlilerinin işçilere müdahale etmesi üzerine arbede yaşandı. Özel güvenliğin müdahalesine işçilerin karşılık vererek tepki göstermesi üzerine özel güvenliği oradan uzaklaştıran polis her iki tarafı da giriş kapısından uzaklaştırdı. Haklarını arayan Real ve Uyum/Makro Market işçileri sloganlar atarak eylemlerine bir süre daha devam ettiler. Yapılan konuşmaların ardından Ataşehir Migros Genel Müdürlüğüne gidildi.

 

Ataşehir Migros'ta İşçilerin Sloganları Yankılandı

Kozyatağı Metro önündeki eylemin ardından Ataşehir Migros mağazası önüne gelen işçiler burada iki ayrı gruba ayrılan işçiler çevik kuvvet ve özel güvenlik ekiplerine karşı önlem almışlardı.

Ataşehir Migros mağazası önüne gelen işçiler içeriye girmek isteyince çevik kuvvet ve özel güvenlik ekipler kapı önüne yığınak yaparak işçilerin girişini engelledi. Bunun üzerine işçiler sloganlar ve aklışlarla bu engellemeyi protesto etti. Pazar günü gözaltına alınmalarına rağmen işçiler içeri girebilmek için çevik kuvvet ve özel güvenlik ekiplerini zorladı.

Etten duvar örülen mağazaya giremeyen işçiler daha önceki deneyimlerini düşünerek önlemlerini almıştı. İşçiler eylem öncesinde tek tek müşteri gibi mağaza içine girmişlerdi.

Mağazanın önüne arkadaşlarının gelmesi ile birlikte içerideki eylem de başladı. Mağaza içerisinde bir süre slogan atan işçiler çıkarılmaya çalışıldıysa da işçileri Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun yanlarına gelmesi koşulu ile dışarı çıkacaklarını belirttiler.

Bunun üzerine Küçükosmanoğlu içeriye işçilerin yanına gitti. Bir süre daha içeride eylemlerine slogan atarak devam eden işçiler sloganlar atarak alkışlar eşliğinde mağazadan dışarı çıktılar. Dışarıda coşkulu bir şekilde sloganlarla arkadaşlarını bekleyen işçiler, arkadaşlarının dışarı çıkmasıyla hep birlikte slogan atarak bir süre daha MİGROS Mağazasının önünde eylemlerine devam ettiler.

"Eylemlerimiz Devam Edecek!"

Haklarını alıncaya kadar kararlı ve inançlı bir şekilde pes etmeden yılmadan Nakliyat-İş sendikasının öncülüğünde eylemlerine, hak alma mücadelelerine devam edeceklerini bir kez daha burada duyuran işçiler, yaptıkları açıklamada MİGROS’un yalan söylediğini, iki kez kendilerine ödeme sözü verdiğini ancak ikisinde de sözünde durmadığını belirterek en son aşamada da sorumluluğu olmadığını açıklayarak yalan söylediğini teşhir ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından direnişçiler sloganlarla aynı yerde bulunan MİGROS Genel Müdürlük binasına gittiler.