Zeytinburnu Belediyesi’nde KHK ile işten atılan Kenan Güngördü 173 gündür belediye önünde oturma eylemi yaptı. Sonuç alamayan Güngördü “Sabrımız Kalmadı” diyerek Ankara’ya yürüyüşe başladı. Flormar işçilerini de ziyaret edecek olan Güngördü 1 Ekim’de Ankara’da Meclis önünde açıklama yapmayı planlıyor.

İSTANBUL – Kenan Güngördü, Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışırken ansınız 3 Nisan 2018’de mesainin bitmesine beş dakika kala, haklarında güvenlik soruşturması olduğu iddia edilen 11 kişilik bir listede adı olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı.  İşine geri dönebilmek için dava açan Güngördü, davayı da kazandı ve belediyeye götürdü. Fakat Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın “Benden büyük mahkeme mi var?” diyerek işe almadığını bu nedenle belediye binası önünde oturma eylemine başladı.

173 Zeytinburnu Belediyesi önünde “Haksız ve hukuksuz şekilde işten atıldım, işimi istiyorum” diyerek oturma eylemini sürdüren Kenan Güngördü bu süreçte işten atılan, haklarını arayanlarla buluştu eylemlerine katılarak dayanışmada bulundu.

 

“Sabrımız Kalmadı, Artık Yeter!”

Elindeki mahkeme kararına rağmen olumlu bir sonuç alamayan Güngördü “Artık yeter” diyerek Ankara’ya yürüme kararı aldı.

Bugün öğle saatlerinde Zeytinburnu Belediyesi önünde yaptığı açıklamanın ardından yola çıkan Güngördü’nün ilk durağı 18 gündür Kadıköy Belediyesi önünde memurluk görevine başlatılmak için eylemde olan Boran Atıcı oldu.

Emek dostlarıyla birlikte “İşimi Geri İstiyorum”, “Kenan Güngördü İşe Geri Alınsın”, “Boran Atıcı İşe Başlatılsın”, “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız”, “Kenan Güngördü Yalnız Değildir”, “İşten Atmalar Yasaklansın” sloganlarıyla ve dövizlerle Kadıköy Belediyesi önünde oturma eyleminde olan Boran Atıcı’nın yanına gelen Kenan Güngördü, burada birlikte yaptıkları bir basın açıklaması yaptı.

 173 Zeytinburnu Belediyesi önünde işine geri dönmek için eylem yaptığını, belediye başkanının mahkeme kararını tanımadığını, bu hukuksuzluğun ve adaletsizliğin daha fazla devam etmemesi için Ankara’ya yürümeye karar verdiğini belirten Güngördü, kendisi gibi haksızlığa, hukuksuzluğa karşı 18 gündür eylemde olan Boran Atıcı’yla dayanışmada bulunmak için bugünü onunla geçirdikten sonra Ankara’ya yürüyüşünü sürdüreceğini belirtti.

 

“Zeytinburnu Belediyesi Kanunları Tanımıyor”

Yarın sabah erkenden Flormar işçileriyle buluşmaya gideceğini ve buradan yoluna devam edeceğini belirten Güngördü, “Ben sadece ve sadece işim ve ekmeğim için 174 gündür direnişteyim. Mahkeme kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediyesi açıkça hukuksuzluk yapıyor. Kanunları tanımıyor, mahkeme kararını hiçe sayıyor. Bu hukuksuzluk sona erinceye kadar, KHK’ler ve güvenlik soruşturmalar kaldırılıncaya kadar bu haklı  mücadelem devam edecek. İşime geri dönünceye kadar eylemimi sürdüreceğim” dedi.

 

“Kenan’a Kapınızı, Evinizi Açın Birlikte Kazanalım”

KPSS ile Zabıta Memurluğuna hak kazanan fakat göreve başlatılmayan Boran Atıcı ise 18 gündür güvenlik soruşturması nedeniyle atamasının yapılmadığına dikkat çekti.

“Kadıköy Belediyesi 16 aydır çalışma hakkımı gasp ediyor. Tüm dostlarımızı Kenan arkadaşımızla, benimle ve bu mücadeleyi verenlerle  dayanışmaya çağırıyorum.  Arkadaşımız buradan Ankara’ya yürüyecek. Bu haklı mücadelesinde ona destek olun Kenan’a kapılarınızı, evinizi açın ve birlikte kazanalım” dedi.

Kenan Güngördü günü burada  kendisine ve Atıcı’ya destek veren emek dostlarıyla geçirdikten sonra yarın Flormar işçilerini ziyarete gidecek ve Ankara’ya doğru yürüyüşüne devam edecek.