< < "İşime Geri Dönünceye Kadar Vazgeçmeyeceğim!"

Zeytinburnu Belediyesi'nde sağlık işçisi olarak çalışırken KHK ile ihraç edilen Kenan Güngördü, işe dönme mücadelesini sürdürüyor. Güngördü bugün basın açıklaması yaparak "Sabrımız Kalmadı Adalet İstiyoruz" şiarıyla Ankara'ya yürüyeceğini duyurdu. Güngördü, haksız şekilde işten atılan, görev başlatılmayan tüm emekçilerin hakları için yürüyeceğim. İşime dönünceye kadar da bu mücadeleden vaz geçmeyeceğim" dedi.

İSTANBUL - Zeytinburnu Belediyesi'nde sağlık emekçisi olarak çalışırken KHK ile ihraç edilen Kenan Güngördü, 172 gündür işine geri dönebilmek için mücadele ediyor. Belediye binası önünde oturma eylemi yapan, eylemde direnişte olan işçileri ziyaret ederek haksız ve hukuksuz şekilde işten atılan emekçiler olarak mücadeleyi büyütmeye çalıştığı belirten Güngördü, bugün yaptığı basın açıklamasıyla 24 Eylül Pazartesi günü saat 14.00'de belediye önünden "Sabrımız Kalmadı, Adalet İstiyoruz, İşimizi Geri Dönmek İstiyoruz" şiarıyla Ankara'ya yürüyüşe geçeceğini duyurdu.

Zeytinburnu Belediyesi önünde "Haksız Hukuksuz ve Hukuksuzca İşten Atılan Kenan Günördü'ye İşini Geri Verin" yazılı pankart açılan eyleme Kadıköy Belediyesi'nde memurluk hakkı kazanan fakat 16 aydır göreve başlatılmadığı için Kadıköyde 17 gündür oturma eylemi yapan Boran Atıcı, KHK ile defalarca memuriyet hakkı kazandığı halde göreve atanmayan Berfin Aslan, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde işten atılan ve yaptığı eylem sonrasında işe başlatılacağı belirtilen Sinan Yerdelen, İkitelli'de çalıştığı fabrikada işten atılan Burcu Koç, Mücadele Birliği Platformu, Bağımsız Devrimci Sınf Platformu, Devrimci Anarşist Faaliyet ve emek dostları destek verdi.

Eylemde "Zeytinburnu Belediyes'nden Haksız ve Hukusuz İşten Atıldım 172 Gündür Burada İşimi Geri İstiyorum ", "Kenan Güngördü Yalnız Değildir", "Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği", "Dünya Emeğin Olacak" yazılı dövizler taşındı.

"Kenan Güngördü İşe Başlatılsın", "Direne Direne Kazanacağız", "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Hak Verilmez Alınır Zafer Direnen Emekçinin Olacak", "Atılan İşçiler Geri Alınsın","KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız","İşten Atmalar Yasaklansın", "Yaşasın Sınıf Mücadelemiz" sloganları atılan eylemde ilk olarak Petro Kimya işçisi Burcu Koçlu söz aldı. İkitelli'de bir plastik fabrikasında beş buçuk aydır bir engelli olarak çalıştığını ve iki aydır işçilerin kriz var gerekçesiyle işten atıldıklarını aktardı.

"Her Cuma günü 3-4 arkadaşımız işten çıkarılıyor ve gerekçe olarak 'dolar yükseldi kriz var' deniliyor. Ama bizler bir kez olsun kriz var diye bir patronun evini ya da arabasını sattığını duymadık. Bizler emek vererek çalışıyoruz, onlar lüks arabalarıyla fabrikaya gidip gelirken işten atılıyoruz. Ben dün işten atıldım. Fabrika önünde bir açıklama yaparak, patronların krizin faturasını bize ödetmelerini kabul etmeyeceğimizi belirterek emekçilere örgütlenmeleri ve emeklerine sahip çıkmaları çağrısı yaptım" dedi. Çarşamba günü de işyeri önünde işçilerin bu kadar kolay işten atılamaycağını göstermek için emek dostlarıyla birlikte basın açıklaması yapacağını belirten Koçlu, "Başta Kenan ve Boran arkadaşlarımız olmak üzere mücadele eden tüm emekçileri selamlıyorum" dedi.

Ardından Adnan Menderes Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden mezun olan ve KPSS ile defalarca memurluk hakkı kazanmasına rağmen güvenlik soruşturması, arşiv araştırması gibi gerekçelerle işe başlatılmayan belirten Berfin Aslan söz aldı. "2016 yılında yapılan KPSS sınavında Türkiye beşincisi oldum. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne atandım. Fakat hakkımda güvenlik soruşturması olduğunu söyleyerek işe başlatılmadım. Bana bu soruşturmanın sonucu iki yıl sonra tebliğ edildi. Ben atamam yapıldı diye İstanbul'da ev tutup bir çok masrafa girdim, göreve başlatılacağım diye başka bir işe de giremedim, maddi hem de psikolojik olarak çok yıprandım. Benim gibi 6 bin sağlık emekçisi arkadaşım güvenlik soruşturması gerekçesiyle işe başlatılmadı" diyen Berfin Aslan, işe başlatılma nedenini sorduğunda ise "Bunu resmi ve gizli bir bilgi kamuya açıklayamayız" denildiği bunun başlı başına bir hukuksuzluk olduğunu belirtti. KPSS sınavına girerek üç ayrı şehirde üç kez ataması yapılmasına rağmen işe başlatılmadığını belirten Aslan, "Ben sigortasız olarak garsonluk yapıyorum, kargoda çalışıyorum. Sigortalı bir işe giremeyorum. Ben bilimle uğraşmak istiyorum. Yetkililere sesleniyorum. Bırakın bilim üretelim bu toplum için çalışalım. Eğer bilime ve adalete önem verilseydi bugün bu krizi yaşamayabilirdik" dedi.

Kadıköy Belediyesi'nde memurluk hakkı kazanan fakat görev başlatılmayan Boran Atıcı da "2016 yılında KPSS sınavını 92 puanla Türkiye sıralamasında 300'üncü olarak Kadıköy Belediyesi'ne zabıta memuru olarak atandım. Benim Gezi eylemlerine katılmama ilişkin sürmekte olan bir davam var ve 12 Şubat 2019'a ertelendi 18'inci celsesi görülecek bir dava, ne kadar süreceğini bilmiyoruz.Kadıköy Belediyesi bu davayı güvenlik soruşturmasına gerekçe göstererek göreve başlatmıyor" dedi. Kadıköy Belediyesi'nin bir hukuka aykırı davrandığını, mahkemesi sonuçlanmamış bir kişiye suçlu muamelesi yaparak masumiyet karinesini yok saydığını ve kendini mahkeme yerine koyduğun belirten Atıcı, "Beni 16 aydır beni işsiz bıraktı. İnsanlar yaşamak için çalışmak zorundalar. Güvenlik soruşturmaları hukuksuzdur. Bu tür uygulamalarla insanların çalışma hakkını ellerinden almaya, insanları toplum nezdinde suçlu göstermeye,ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya hakları yok" dedi.

Kenan Güngördü'nün 19 yıl boyunca kamuda hizmet veren bir sağlık emekçisi olduğunu ve bir güvenlik soruşturması bahanesiyle işten atılmasını Zeytinburnu Belediyesi'nin hukuksuzluğu olduğunu belirterek tepki gösteren Atıcı "Biz emekçiler bu hukuksuzluklara karşı omuz omuza vererek birlikte mücadele edeceğiz" dedi. Atıcı hafta içi hergün yine 12.00-17.00 arasında Kadıköy Belediyesi önünde eylemini sürdüreceğini belirtti.

Kanatçı Haydar'da işten atılan Günay Kılıç'da gönderdiği mesajla, mücadele eden emekçi arkadaşlarıyla birlikte zaferi kazanacaklarına olan inancını dile getirerek Kenan Güngördü'yü selamladığını iletti.

Kenan Güngördü "Bugün tam 172 gün oldu. Burada 172 gündür işimi geri istiyorum. Mahkemeye başvurdum, kazandım. Buna rağmen işe geri alınmıyorum. Bu ülkede adalet ve hukuk işlemiyor, bu ülkede artık diktatörlük var. Bizler yaşadığımız hukuksuzluk karşısında kime gideceğiz. Tabii ki mahkemelere gideceğiz ama mahkemelerin verdiği kararlar uygulanmıyor. Artık hukuka, adalete güvenimiz kalmadı. Bunca yaşanan hukuksuzluğa tahammülümüz kalmadı" diyerek isyanını dile getirdi.

Zeytinburnu Kaymakamı Murat Aydın'ın mahkeme kararını tanımayarak "Benden büyük mahkeme mi var" dediğini belirten Güngördü "Onlar gibi düşünmeyen, muhalif olan, onlara biat etmeyen herkesi vatan haini ilan ediyorlar. Ben 19 yıldır kamuda sağlık görevlisi olarak çalışıyorum. Ve bir gün ansızın mesainin bitimine beş dakika kala 19 kişilik bir listeyle gelinip adım olduğunu söyleyerek işten atıldığım söylendi Hiçbir hakkım ödenmedi. Burada çok açık bir hukuksuzluk var. Buradan Zeytinburnu halkına, emekçilere sesleniyorum. Hukukun işlemediği, adaletin olmadığı yerde ne yapılır? Bu yüzden burada 172 gündür eylemdeyim. Halkımızı bu hukuksuzluğa karşı çıkmaya çağırıyorum" dedi.

Zeytinburnu Kaymakamı'nın ortamı germek, insanları kışkırtmak için kendisi hakkında 'terör örgütü üyesi" dediğini belirten Güngördü, bu haksızlığa karşı mücadele ettiğini söyledi.

Kenan Güngördü "Ben bu hukuksuzluğu kabul etmeyeceğim. 172 gündür burada işimi istiyorum ve işime geri dönünceye kadar, burada eylemde olacağım ve asla mücadeleden vaz geçmeyeceğim. 572 gün de geçse yıllar da geçse ben işimi geri alacağım ve alıncaya kadar burada olacağım" dedi.

Kenan Güngördü, işine geri dönmek, memurluk hakkı kazanıp göreve başlatılmayan emekçiler ve KHK ile ihraç edilen emekçiler için "Artık Sabrımız Kalmadı Adalet İstiyoruz, İşimizi Geri İstiyoruz" şiarıyla Ankara'ya yürüyeceğini belirtti.

24 Ekim Pazartesi günü saat 13.00'de Zeytinburnu Belediyesi önünde yapacağı basın açıklamasıyla yola çıkacağını belirten Güngördü, Kadıköy'de Boran Atıcı'ya Gebze OSB'de Flormar işçilerine uğrayarak yürüyüşünü sürdürmeyi 1 Ekim günü de İzmir'den gelecek olan Ege Üniversitesi işçileri ile birlikte Meclis önünde basın açıklaması yapmayı planladıklarını belirtti.

Eylem "Kenan Güngördü İşe Geri Alınsın", "İşten Atmalar Yasaklansın", "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "KHK'lar Gidecek Biz Kazanacağız" sloganlarıyla sona erdi