İstanbul'da yapılan 3'üncü Havalimanı'nda avalimanında çalışma koşullarının iyileştirilmesi için eylem yapan işçilerden 24'ünün tutuklandığı saatlerde bir işçi daha şantiyede yaşanan iş kazasında yaralandı. 3'ü Havalimanı'nda yeni bir iş kazası daha yaşandı.
İSTANBUL - 3'üncü Havalimanı şantiyesinde ağır ve güvenliksiz çalışma koşullarını protesto ederek çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle bir gün iş bırakan 3. Havalimanı şantiyesindeki işçilerin 600'e yakınının gözaltına alınıp bu sabah 24'ünün tutuklandığı saatlerde şantiyede yeni bir iş kazasının yaşandığı öğrenildi.
İnşaat İşçileri Sendikası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "3. Havalimanı şantiyesinde bu sabah, tam da haklarında tutuklanma kararı verilen işçi ve sendikacıların Metris Cezaevi yolunda olduğu sıralarda bir iş kazası(!) daha yaşandı. Suç bariz, fail sizsiniz, hesap vereceksiniz!
Çatı katında meydana geldiği aktarılan olayda, işçinin iskeleden düştüğü ve ambulansa kaldırılırken başından kanlar geliyor olduğu bilgisine sahibiz. Ancak yaralı işçinin akıbeti hakkında henüz bir bilgi yok" denildi.
3. Havalimanı'nda çalışmaların başlamasından itibaren yaşanan iş kazaları ve iş cinayetleri basına da sık sık yansıyor.
İşçiler defalarca iş cinayetleri ve iş kazalarının önlenmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebinde bulunmuştu.
Özellikle son süreçte' işi bitirin' baskısı da eklenen işçiler gerek yemek molaların da gerek vardiya bitimlerinde protestolarla, kısa süreli iş bırakarak taleplerini defalarca dile getirmişlerdi.
En son 14 Eylül günü yağmurlu havada bakımsız araçlarla servis yapılması nedeniyle kaza yaşanmış üç işçinin öldüğü 20'ye yakının işçinin yaralandığının öğrenilmesi üzerine işçiler sabah iş bırakarak 15 madde halinde zorunlu ihtiyaçlar olan taleplerini dile getirmişlerdi.
Jandarmanın gaz bombası ve plastik mermiyle saldırısının ardından gece gece de koğuşları kapıları kırılarak gözaltına alındı. Bir kısmı tutuldukları karakollardan serbest bırakılmıştı.
Arnavutköy İlçe Jandarma Karakolu'nda tutulan ve dün adliyede hakim karşısına çıkan işçilerin talepleri 'bahane' olarak görülmüştü. İşçilerden 24'ü tutuklanarak Metris Hapishanesi'ne gönderilirken 19'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan işçilerin ise işbaşı yaptırılmayacakları öğrenilmişti.